Pompoen, mijn lievelingsgroente omdat het geniale voedingswaarde heeft, een heerlijke smaak heeft en je er zo veel kanten mee uit kunt. Deze cake maak je in een handomdraai en zal iedereen bekoren met zijn hartverwarmende smaak, fijne structuur en vullende karakter.

 

Recept

Ingrediënten
500 g Pompoenpuree
2 Eieren (110 g)
60 g Eiwitpoeder met vanille smaak
30 g Amandelmeel
8 g Bakpoeder
5 g Pumpkin spice, speculaaskruiden of kaneel
200 g Magere kwark
10 g Steviala Kristal Sweet kaneel
Steviala Ery-bronze naar behoefte (optioneel)

Bereidingswijze
-Bekleed een cakevorm met bakpapier. Dit gaat het makkelijkst wanneer je een vel bakpapier nat maakt onder de kraan. Maak er vervolgens een prop van die je goed uitknijpt. Het bakpapier is nu veranderd in een slappe lap die welwillend in de cakevorm te draperen is.
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Pompoenpuree en eieren in een ruime kom. Roer met een garde.
-Voeg Eiwitpoeder, amandelmeel, bakpoeder en pumpkin spice toe. Roer tot een glad beslag.
-Meng kwark en Kristal Sweet kaneel in een kommetje door elkaar.
-Verdeel de helft van het pompoenbeslag over de bodem van de cakevorm.
-Verdeel het kwarkmengsel erover en vervolgens de rest van het pompoenbeslag.
-Verdeel een laagje Ery-bronze over de bovenkant.
-Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 35 minuten gaar.
-Laat de cake helemaal afkoelen voor je hem aansnijdt. Bewaar de cake in de koelkast.
-Je kunt de plakjes cake ook invriezen.

Voedingswaarde per 1/12 deel
79,3 kcal
2,5 g vet
6,4 g koolhydraten
1,5 g vezels
7,3 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.