Deze cake heeft als basis heerlijk zoete overrijpe banaan en pompoenpuree. Samen met verse vijgen, gedroogde vijgen en een flinke hoeveelheid kaneel is een herfstachtige cake ontstaan. Heerlijk zoet en heerlijk voedend. Een goede start van de dag of als snack waardoor je nog even vooruit kan.

 

 

Recept

Ingrediënten
2 Overrijpe bananen (gepeld 250 g)
300 g Pompoenpuree
2 Eiwitten (70 g)
100 g Havermeel
30 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
21 g Steviala Kristal Sweet of 6 g van een ander zoetmiddel
5 g Kaneel
1 g Zout
2 Gedroogde vijgen (30 g)
2 Verse vijgen (100 g)

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Bekleed een cakebakblik met bakpapier. Tip: maak een prop van een stuk bakpapier. Houd deze onder de kraan en maak goed nat. Knijp de prop bakpapier goed uit. Het is nu een slap stuk papier geworden dat je makkelijk in het bakvorm kan leggen.
Doe alle ingrediënten, behalve de gedroogde- en verse vijgen, bij elkaar in een keukenmachine en maal tot een glad beslag.
-Snijd de steeltjes van de gedroogde vijgen en snijd de gedroogde vijgen klein.
-Spatel de stukjes door het beslag.
-Snijd ook de steeltjes van de verse vijgen.
-Snijd de verse vijgen in plakjes.
-Snijd de 2×2 buitenste plakjes in kleine stukjes en spatel ook deze stukjes door het beslag.
-Stort het beslag in de cakevorm.
-Leg de mooie plakjes verse vijg bovenop het cakebeslag.
-Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 35 minuten gaar.
-Laat de cake rustig afkoelen.

 

 

Voedingswaarden per 1/12 deel
78,9 kcal
0,9 g vet
12,9 g koolhydraten
2,2 g vezels
4,3 g eiwit

 

 

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.