Lekker, simpel en verantwoord. Dat is deze cake zeker. Binnen een handomdraai staat deze cake in de oven. De voedingswaarde laten het zeker toe voor een tweede stuk te gaan. Dus hop hop, aan de bak!

 

Voedingswaarde per 1/8 deel:

105,8 kcal

2,4 g vet

7,4 g koolhydraten

2,1 g suiker

2,5 g vezels

12,5 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

450 g Optimel Griekse Stijl koffie

2 Eieren (110 g)

1 kop sterke koffie of 2 Espresso’s

50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

50 g Havermeel

30 g Kokosmeel

40 druppels Steviala sweet drops koffie

Klein snufje zout

1 g Bakpoeder

 

Bereidingswijze:

Bekleed een cake bakblik met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zorg dat de koffie een beetje afgekoeld is anders stolt het ei.

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een ruime kom. Mix tot een glad beslag.

Stort het beslag in het cake bakblik.

Bak +/- 40 minuten in het midden van de oven op een rooster.

De cake is klaar als er een grote scheur ontstaan is.

Laat de cake rustig in de vorm afkoelen voor je het in de koelkast zet.

 

Bewaar de cake in de koelkast of vries per portie in.

 

 

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.