Liefde voor pompoen! Deze cake zal je zeker bekoren, want wie houdt er nu niet van natte, zoete cake met een vleugje kokos en stukjes chocolade. Zet snel je oven aan en ga aan de slag!

 

Recept

Ingrediënten
600 g Pompoenpuree*
3 Eieren (165 g)
4 g Steviala Sweetdrops Kokos
50 g Eiwitpoeder met kokos- of vanille smaak
50 g Kokosmeel
8 g Bakpoeder
1 reepje Funky Fat Foods Keto Cacao Dark Chocolate Coconut

Bereidingswijze
-Bekleed een cakevorm met bakpapier. Dit gaat het makkelijkst wanneer je een vel bakpapier nat maakt onder de kraan. Maak er vervolgens een prop van die je goed uitknijpt. Het bakpapier is nu veranderd in een slappe lap die welwillend in de cakevorm te draperen is.
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Pompoenpuree, eieren en Sweetdrops in een ruime kom. Roer met een garde.
-Voeg Eiwitpoeder, kokosmeel en bakpoeder toe. Roer tot een glad beslag.
-Schep het beslag in de cakevorm en strijk glad.
-Hak de chocolade in stukjes en verdeel over de cake.
-Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 35 minuten gaar.
-Laat de cake helemaal afkoelen voor je hem aansnijdt. Bewaar de cake in de koelkast.
-Je kunt de plakjes cake ook invriezen.

*Pompoenpuree: Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Leg hier de pompoen(en) op.
Rooster de pompoenen in het midden van de oven tot ze zacht zijn. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de grootte en hardheid van de pompoen, maar je moet al snel op 1 tot 1,5 uur denken. De pompoen is gaar als je er makkelijk een vork in kan prikken.
Laat de pompoen(en) afkoelen.
Snijd de pompoen(en) doormidden en verwijder de zaden en draden. Snijd de steel en het onderkantje eraf.
Snijd in grote stukken en maal de stukken helemaal fijn in een keukenmachine.
Je kunt de pompoenpuree in een afgesloten bakje in de koelkast 5 dagen bewaren. Invriezen kan ook.

 

Voedingswaarde per 1/12 deel
94,8 kcal
3,8 g vet
7,8 g koolhydraten
2,8 g vezels
6,5 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.