Deze zoete kokoscake maakte ik met amandelmeel. Amandelmeel zorgt voor een fijne structuur en smaak. De cake is koolhydraat arm en zit boordevol gezonde vetten.

Recept

Ingrediënten
150 g Magere kwark
100 ml Kokoswater
140 g Eiwit*
50 g Kokosmeel
150 g Amandelmeel
40 g Steviala Kristal sweet vanille of een beetje van een ander zoetmiddel
10 g Bakpoeder
35 g Kokosrasp
15 g Steviala Ery-bronze**
*Je kunt 4 eieren scheiden of eiwit uit een flesje gebruiken. Dit vind je bij Jumbo en AH van het merk Two Chicks.
**Optioneel. Het zorgt voor een krokante bovenkant.

Bereidingswijze
-Bekleed een cake bakvorm met bakpapier. Dat gaat het makkelijkst als je een vel bakpapier nat maakt onder de kraan en vervolgens goed uitknijpt. Het bakpapier is nu een slappe lap geworden die welwillend in de bakvorm blijft liggen.
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Meng alle natte ingrediënten door elkaar in een ruime kom.
-Voeg kokosmeel, amandelmeel, Steviala kristal sweet vanille en bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
-Schep het beslag in de bakvorm en verdeel de kokosrasp en Steviala Ery-bronze over de bovenkant.
-Bak de cake +/- 55 minuten in het midden van de oven op een rooster. Laat de cake in de oven afkoelen en vervolgens buiten de oven.

Voedingswaarde per 1/12 deel

124,3 kcal

9,2 g vet

3,1 g koolhydraten

3,3 g vezels

5,8 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.