Chocoladecake is altijd een goed idee! Maar dan wel een variant vol nuttige grondstoffen waar het lichaam iets aan heeft. Deze natte chocoladecake, ik houd nu eenmaal van natte cake, is gemaakt van rode bietjes. Say what?! Ja echt, van rode bietjes, ook wel kroten genoemd.

Rode bieten bevatten vrij weinig calorieën en toch veel voedingsstoffen en daar wordt ons lichaam blij van.

 

Voedingswaarde per 1/12 deel:120,3 kcal, 5,7 g vet, 5,4 g koolhydraten, 4,4 g vezels, 9,3 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

1 pakje Gekookte bieten van 500 gram

2 Eieren (110 g)

3 Eiwitten (105 g)

300 ml Magere melk

75 g Steviala amandelmeel

50 g Kokosmeel

50 g Eiwitpoeder met chocolade- of vanillesmaak

40 g Cacao

40 druppels Steviala druppels chocolade

Snufje zout

Schil van 1 sinaasappel (15 g)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Tip: Maak een prop van een vel bakpapier, maak deze nat onder de kraan en knijp goed uit. Vouw de prop uit, het bakpapier is nu een slappe lap geworden die welwillend in de cakevorm blijft liggen.

Laat de rode bieten uitlekken in een zeef. Er bleef bij mij 470 gram bietjes over. Snijd ze in grote stukken. Maal de bieten samen met de eieren en eiwitten tot een gladde massa in een keukenmachine of blender. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en meng dit tot een glad beslag.

Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 45 minuten gaar. Laat de cake afkoelen buiten de oven voor je deze aansnijd.

Je kan de cake 5 dagen bewaren in koelkast. Invriezen kan ook.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.