Een heerlijk zoete, sappige cake met wel heel fijne voedingswaarde!

 

 

Recept

Ingrediënten
1 blik Cannellinibonen van Jumbo eigenmerk (250 g) afgespoeld en uitgelekt
5 Eiwitten (185 g)
100 ml Water
40 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
25 g Kokosmeel
4 g Kaneel
10 g Steviala Kristal Sweet of 2 g van een ander zoetmiddel
Snuf zout
3 rijpe Peren (300 g) geschild en in stukjes gesneden

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Bekleed een cakevorm met bakpapier. Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.
-Maal de cannellinibonen fijn in een keukenmachine. Dit gaat het makkelijkst als je wat van het eiwit toevoegt.
-Cannellinibonenpuree, eiwit, water, eiwitpoeder, kokosmeel, kaneel, zoetmiddel en zout in een ruime kom.
-Meng met een garde tot een glad beslag.
-Spatel de stukjes peer door het beslag en schenk het in de cakevorm.
-Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 30 minuten gaar.
-Laat de cake afkoelen in de bakvorm en snijd vervolgend in 8 plakken.

De cake kan 5 dagen, goed ingepakt, bewaard worden. Invriezen kan ook.

 

 

Voedingswaarden voor de hele cake
720 kcal
33,2 g vet
67,1 g koolhydraten
72,5 g eiwit
40 g vezels

 

 

Voedingswaarden pet 1/8 deel (een flinke plak)
90 kcal
4,2 g vet
8,4 g koolhydraten
9,1 g eiwit
5 g vezels

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.