Rabarber heeft een uniek iets zurige smaak en kan zowel warm als koud gegeten worden. Rabarber is een groente, maar wordt meer als fruit behandelt omdat er meestal compote of een zoet nagerecht van wordt gemaakt.

Rabarber is een seizoensproduct en het best verkrijgbaar tussen april en juli. Hoe roder de rabarberstengels hoe zoeter de smaak. Groene rabarber is niet onrijp, maar wel zuurder.

Voedingswaarde per 1/12 deel: 82 kcal, 5,3 g vet, 1,4 g koolhydraten, 1,1 g vezels, 6,2 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

1 bos Rabarber (500 g)

15 ml Water

50 g Steviala Kristal Sweet

2 Eieren

100 g Amandelmeel

50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

Snufje zout

 

Bereidingswijze:

Was de rabarberstengels. Snijd de uiteinden af, die zijn vaak wat uitgedroogd.

Snijd 8 stukken rabarber van +/- 8 cm af en houd deze apart. Deze stukken wogen bij mij 229 gram.Snijd de rest in kleine stukjes (ik hield 203 gram aan stukjes over) en doe ze in een kookpan samen met 15 ml water. Dit is heel weinig, maar echt genoeg, anders wordt de compote te waterig. Zet de pan op laag vuur. Roer regelmatig tot er een grove compote ontstaan is. Het is niet erg als er wat stukjes inzitten.

Schep de compote in een ruime kom en roer er de Steviala Kristal Sweet door. Laat dit even afkoelen.

Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en roer dit tot een beslag.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een cakeblik met bakpapier. Dit gaat het makkelijkst door een prop te maken van een vel bakpapier en deze nat te maken onder de kraan. Vervolgens knijp je het bakpapier uit en vouw je het uit. Het is nu een slappe lap geworden die welwillend in je cakeblik blijft liggen.

Schep het beslag in de cakeblik en leg de repen rabarber bovenop. Druk ze lichtjes in het beslag.

Bak de cake in het midden van de oven in +/- 50 minuten gaar.

Laat de cake rustig afkoelen buiten de oven voor je deze aansnijdt.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.