Er lagen weer wat overrijpe bananen op de fruitschaal. Die gooi ik natuurlijk niet weg, nee daar bak ik wel weer iets mee. Nu had ik geen zin in een bananenbrood met appel, kaneel, rozijnen of zoiets. Ik wilde er een zomerse draai aan geven en het geheel niet te zwaar maken. Een zomerse skinny cake is het geworden! Ik neem het als ontbijt samen met een paar lepels sojayoghurt, heerlijk!

De voedingswaarden zijn voor 1/12 deel.

 

Recept

 

Ingrediënten
2 grote (275 g) Overrijpe bananen
2 (100 g) Eieren maat M
250 g Optimel Mango kwark
100 g Kokosmeel
7 g Bakpoeder
200 g Mango blokjes (vers of uit de vriezer)

 

Bereidingswijze
-Bekleed een cakeblik met bakpapier.
-Verwarm de oven voor op 160 graden.
-Prak de bananen in een kom tot moes of gooi ze in de kom van de standmixer en draai ze fijn.
-Voeg alle andere ingredienten, behalve de mangoblokjes, toe en meng tot een glad beslag.
-Spatel de mangoblokjes door het beslag en stort het in het cakeblik.
-Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 30 minuten gaar.
-Zet de oven uit maar laat de cake er nog een uur in staan.
-Laat vervolgens buiten de oven verder afkoelen.
-Bewaar de cake in de koelkast.

 

Voedingswaarden
83,2 kcal
2 g vet
9,6 g koolhydraten
3,9 g vezels
4,3 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.