We all love chocolate! Maar niet van de enorme hoeveelheid calorieën die daarin zit. Deze cake smaakt naar chocolade, is voedzaam doordat de basis bestaat uit cannellinibonen. Dit zijn witte kidneybonen die in elke bekende supermarkt verkrijgbaar zijn. Ik gebruik de cannellinibonen van Jumbo eigenmerk, die hebben heel fijne voedingswaarde. De cake is lekker luchtig, maar toch ook smeuïg. Ideaal als je cravings hebt naar chocolade. Nog beter met een beetje pindakaas erop, want chocolade en pindakaas maken het leven beter. Belangrijk is ook te vermelden dat de voedingswaarde top zijn, kijk maar….

 

Voedingswaarde voor de hele cake:626 kcal, 11 g vet, 38 g koolhydraten, 25 g vezels, 81 g eiwit.

 

Voedingswaarde per 1/12 deel (voor wie zuinigjes snijdt): 52,2 kcal, 0,9 g vet, 3,2 g koolhydraten, 2,1 g vezels, 6,8 g eiwit

 

Voedingswaarde per 1/10 deel (voor de doorsnee consument): 62,2 kcal, 1,1 g vet, 3,8 g koolhydraten, 2,5 g vezels, 8,1 g eiwit

 

Voedingswaarde per 1/8 deel (voor wie van lekkere dikke plakken houdt): 78 kcal, 1,4 g vet, 4,8 g koolhydraten, 3,1 g vezels, 10,1 g eiwit.

 

Recept

Ingrediënten:

1 blik Cannellinibonen van 420 g

4 Eiwitten (140 g)

125 ml Magere melk

50 g Eiwitpoeder met chocolade- of vanillesmaak

30 g Cacao

30 g Steviala Ery-Pure of een beetje van een ander zoetmiddel

3 g Bakpoeder

 

Bereidingswijze:

Bekleed een cakevorm met bakpapier. Dit recept bevat nauwelijks vet. Wanneer je er voor kiest de cakevorm in te vetten in plaats van bakpapier te gebruiken is de kans groot dat de cake moeilijk uit het bakblik komt. Bakpapier heeft dus zeker de voorkeur.

 

Verwarm de oven voor op 175 graden.

 

Kiep het blikje cannellinibonen leeg in een zeef en spoel de bonen goed af met koud water. Laat even uitlekken en doe ze in de keukenmachine met alle overige ingrediënten. Maal dit alles tot een glad geheel en schenk het in de cakevorm.

 

Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 30 minuten gaar. Iedere oven is anders, dat maakt het lastig de baktijd aan te geven. De cake is gaar wanneer deze aan de bovenzijde begint te scheuren.

Laat de cake buiten de oven afkoelen voor je hem aansnijdt.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.