De dag starten met een lekker zoet plakje cake dat voldoende verzadigd om de ochtend door te komen, heerlijk vind ik dat! Deze cake bevat havermout, dat zorgt voor een verzadigd gevoel. Ik heb gekozen voor fijne havermoutvlokken. Je kunt ook voor grove vlokken gaan of wanneer je een gladder eindresultaat wenst kun je het havermout vooraf even fijnmalen.

De voedingswaarden zijn berekent voor 1/12 deel van de cake.

 

Recept

Ingrediënten
1 bak (500 gram) Vanille kwark (Jumbo)
1 bakje (200 g) Milbona soft cheese (Lidl)
3 Eieren (150 g)
1 tl Vanille extract   
100 g Havermout
50 g Vanille eiwitpoeder
50 g Steviala kristal sweet vanille

 

Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Bekleed een cakeblik met bakpapier.
– Meng eerst alle natte ingrediënten door elkaar.
– Voeg de droge ingrediënten toe en meng alles tot een glad beslag.
– Stort het beslag in het cakeblik.
– Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 45 minuten gaar.
– Zet de oven uit maar laat de cake er nog een uur instaan, dit voorkomt inzakken.

 

 

 

Voedingswaarden
107,4 kcal
4 g Vet
7,9 g Koolhydraten
1,6 g Vezels
9,7 g Eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.