Dat klinkt toch als muziek in de oren?! Appel kruimeltaart gecombineerd met cheesecake!
De taart is ook heel geschikt als ontbijt met de bodem gemaakt van muesli.

 

Recept

Ingrediënten voor de kruimels
20 g Margarine
25 g Amandelmeel
25 g Havermout
25 g Steviala Ery-bronze
1 g Kaneel

Ingrediënten voor de bodem
150 g Muesli
30 g Margarine

Ingrediënten voor de cheeselaag
2 bakjes (400 g) Goldessa cream cheese light (Lidl)
300 g Optimel Appel-kaneel kwark
3 (165 g ) Eieren
40 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
40 g Steviala Ery-bronze
2 g Kaneel
1 (120 g) Elstar geschild en in stukjes

Ingrediënten voor de topping
1 (120 g) Elstar appel geschild en in stukjes
20 ml Steviala Sweet&Gold stroop
1 g Kaneel
PAMspray

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
-Doe de ingrediënten voor de kruimels in een kom en wrijf tussen je vingers tot er kruimels ontstaan zijn.
-Verdeel de kruimels over de bakplaat en zet even aan de kant.
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 20 cm met bakpapier.
-Vet de opstaande rand in met een vetstof.
-Smelt de margarine voor de bodem.
-Doe de muesli in een kom en meng er de gesmolten margarine doorheen. Meng heel goed zodat alle muesli omgeven is door gesmolten margarine.
-Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk een beetje aan met de bolle kant van een lepel.
-Bak de kruimels en bodem +/- 8 minuten in de oven.
-Draai daarna de temperatuur van de oven terug naar 150 graden.
-Meng in een grote kom de roomkaas, kwark, eieren, eiwitpoeder, Ery-bronze en kaneel door elkaar.
-Roer als laatst de stukjes appel erdoor en stort het beslag op de bodem in de springvorm.
-Bak de cheesecake in het midden van de oven op een rooster in +/- 55 minuten gaar.
-Zet de oven uit maar laat de cheesecake er nog een uurtje instaan, dit voorkomt inzakken.
-Laat de taart dan verder afkoelen buiten de oven en in de koelkast.
-Warm een koekenpan een beetje op en spuit er wat PAMspray in.
-Roerbak de appeltjes +/-4 minuten.
-Vuur uit!
-Voeg de stroop en kaneel toe en roer nog even door.
-Verdeel de gekarameliseerde appeltjes en kruimels over de taart.

 

Voedingswaarden per 1/10 deel
232,2 kcal
11,2 g vet
16,9 g koolhydraten
4 g vezels
13,4 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.