Soms heb ik wat appels over en wil ik daar iets van bakken. Vaak wordt dat een cake of cheesecake. Er staan dan ook al heel wat recepten met appel op de site. Appel verveeld mij dan ook nooit en deze cheesecake pakte wel erg goed uit met een heerlijk zoete bodem waar ook appel in verwerkt is. De kruidige stukjes appel op de bodem en de romige laag on top.

Recept

Ingrediënten voor de bodem
1 Goudrenet appel (na schillen en ontdoen van klokhuis 140 g)
50 g Amandelmeel
30 g Steviala kristal sweet kaneel
10 g Kaneel
1 Ei (55 g)

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier.
-Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte de calorieloze PAM spray.
-Rasp de appel (geschild en ontdaan van klokhuis) op de grove kant van de rasp.
-Meng de geraspte appel met de overige ingrediënten in een kom.
-Verdeel het over de bodem van de springvorm, maak glad en druk een beetje aan.
-Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven op een rooster.

Ingrediënten voor de appellaag
3 Goudrenet appels (na schillen en ontdoen van klokhuis 500 g)
30 g Steviala sweet maple
10 g Kaneel

Bereidingswijze
-Snijd de appels (geschild en ontdaan van klokhuis) in stukjes.
-Zet een koekenpan of wok met goede antiaanbak laag op midden hoog vuur.
-Bak de appeltjes +/- 4 minuten voor je ze afblust met sweet maple.
-Zet het vuur uit.

Ingrediënten voor de cheeselaag
400 g Goldesse creamcheese light
200 g Magere kwark
2 Eieren (110 g)
50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
30 g Steviala kristal sweet kaneel

Bereidingswijze
-Zet de oven op 150 graden.
-Meng de roomkaas samen met kwark en eieren tot een gladde massa. Dit kan gewoon met een garde.
-Voeg eiwitpoeder en kristal sweet kaneel toe en meng nog eens goed door elkaar.
-Verdeel de appelblokjes over de taartbodem.
-Schenk het cheesemengsel eroverheen.
-Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in 45 minuten gaar.
-Zet de oven uit maar laat de cheesecake er nog een uur instaan. Dit voorkomt dat de taart inzakt.
-Laat nadien verder koud worden op het aanrecht en daarna in de koelkast.

Voedingswaarde per 1/10 deel
156,5 kcal
6,1 g vet
12,3 g koolhydraten
2,6 g vezels
12,1 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.