Ontbijten met een voedende appeltaart cheesecake. Beter wordt het niet!

Recept

Ingrediënten
300 g Muesli*
50 g Boter
250 g Magere Vanillekwark (Jumbo)
2 bakjes Goldessa cream cheese light (Lidl)
3 Eieren (165 g)
50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
5 g Kaneel
30 g Steviala Ery-pure
2 Appels**

*Ik gebruikte Sinterklaasmuesli van My Muesli. Ieder ander soort muesli volstaat.
**Geschild en in blokjes gesneden 200 g.

Bereidingswijze

-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebuikte PAM spray.
-Verwarm de oven voor op 225 graden.
-Maal de muesli iets fijner in de keukenmachine. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur.
-Meng de muesli door de gesmolten boter.
-Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan.
-Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven op een rooster.
-Meng kwark, roomkaas en eieren in een ruime kom tot een homogene massa.
-Voeg eiwitpoeder, kaneel en Ery-pure toe. Meng.
-Voeg de appelstukjes toe en spatel ze door het beslag.
-Draai de temperatuur van de oven terug naar 150 graden.
-Stort het roomkaasmengsel op de bodem.
-Bak de cheesecake in het midden van de oven op een rooster in +/- 60 minuten gaar.
-Zet de oven uit maar laat de taart er nog een uur instaan.
-Haal na een uur uit de oven en laat verder afkoelen op het aanrecht en daarna in de koelkast.

De taart blijft 5 dagen goed in de koelkast. Je kunt het ook invriezen.

Voedingswaarde per 1/10 deel
259,1 kcal
11,3 g vet
22,6 g koolhydraten
3,9 g vezels
14,7 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.