Een appel bevat 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels. Is rijk aan het essentiële mineraal kalium, dit mineraal kan ons lichaam niet zelf aanmaken dus moet het uit voeding komen. Uiteraard zitten er ook de nodige vitamientjes in een appel en dan met name vitamine C. En bovenal is het een fruitsoort die door het gros van de bevolking gewaardeerd wordt. Veel landen hebben hun eigen appeltaart variatie. Vaak wordt appeltaart bij een feestelijke gelegenheid geserveerd. Kinderen leren groente eten in combinatie met appelmoes. Appels zijn dus best wel awesome en ik bakte een cheesecake die ik af maakte met de lekkerste gekarameliseerde stukjes appel.

 

 

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem
150 g Havermout
50 g Roomboter op kamertemperatuur
50 g Zero Maple syrup
Snuf zout

 

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 250 graden.
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met bijvoorbeeld PAM spray.
-Kneed van de ingrediënten een deegbal waarvan je een bodem maakt in de springvorm.
-Bak de bodem 12 minuten in het midden van de oven op een rooster.
-Laat de bodem afkoelen buiten de oven en draai de temperatuur van de oven terug naar 150 graden.

Ingrediënten voor de cheeselaag
400 g Goldessa cream cheese light (Lidl)
350 g Magere kwark
1 Ei (55 g)
2 Eiwitten (70 g)
30 g Eiwitpoeder met vanllesmaak
40 druppels Steviala Bourbon vanille

 

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en stort het mengsel op de bodem in de springvorm.
-Zet de taart terug in de oven en bak +/- 50 minuten. Zet de oven uit maar laat de taart er nog een uur instaan. Dit voorkomt dat hij inzakt. —Laat de taart vervolgens buiten de oven verder afkoelen en daarna in de koelkast.

Ingrediënten voor de gekarameliseerde appeltjes
3 kleine Jonagold Appels of 2 flinke jongens
30 g Zero Maple syrup
1 g Kaneel

 

Bereidingswijze
Schil de appel, verwijder de klokhuizen en snijd de ze in blokjes/stukjes. Ik hield 250 gram over.
-Warm een pan met goede anti aanbaklaag op hoog vuur.
-Draai het vuur laag en doe de appeltjes in de pan.
-Bak ze +/- 2 minuten.
-Voeg dan de zero maple syrup en kaneel toe.
-Roer even goed door en zet dan het vuur uit.
-Laat de appeltjes afkoelen voor je ze over de taart verdeelt.

 

 

Voedingswaarde per 1/8 deel
229,3 kcal
9,6 g vet
19,6 g koolhydraten
2,9 g vezels
16 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.