Een appel bevat 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels. Is rijk aan het essentiële mineraal kalium, dit mineraal kan ons lichaam niet zelf aanmaken dus moet het uit voeding komen. Uiteraard zitten er ook de nodige vitamientjes in een appel en dan met name vitamine C. En bovenal is het een fruitsoort die door het gros van de bevolking gewaardeerd wordt. Veel landen hebben hun eigen appeltaart variatie. Vaak wordt appeltaart bij een feestelijke gelegenheid geserveerd. Kinderen leren groente eten in combinatie met appelmoes. Appels zijn dus best wel awesome en ik bakte een cheesecake die ik af maakte met de lekkerste gekarameliseerde stukjes appel.

 

Voedingswaarde per 1/8 deel: 229,3 kcal, 9,6 g vet, 19,6 g koolhydraten, 2,9 g vezels, 16 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem:

150 g Havermout

50 g Roomboter op kamertemperatuur

50 g Zero Maple syrup

Snuf zout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met bijvoorbeeld PAM spray.

Kneed van de ingrediënten een deegbal waarvan je een bodem maakt in de springvorm.

Bak de bodem 12 minuten in het midden van de oven op een rooster.

Laat de bodem afkoelen buiten de oven en draai de temperatuur van de oven terug naar 150 graden.

 

Ingrediënten voor de cheeselaag:

400 g Goldessa cream cheese light

350 g Magere kwark

1 Ei (55 g)

2 Eiwitten (70 g)

30 g Eiwitpoeder met vanllesmaak

40 druppel Steviala Bourbon vanille

 

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en stort het mengsel op de bodem in de springvorm.

Zet de taart terug in de oven en bak +/- 50 minuten. Zet de oven uit maar laat de taart er nog een uur instaan. Dit voorkomt dat hij inzakt. Laat de taart vervolgens buiten de oven verder afkoelen en daarna in de koelkast.

Ingrediënten voor de gekarameliseerde appeltjes:

3 kleine Jonagold Appels of 2 flinke jongens

30 g Zero Maple syrup

1 g Kaneel

 

Bereidingswijze:

Schil de appel, verwijder de klokhuizen en snijd de ze in blokjes/stukjes. Ik hield 250 gram over.

Warm een pan met goede anti aanbaklaag op hoog vuur. Draai het vuur laag en doe de appeltjes in de pan. Bak ze +/- 2 minuten. Voeg dan de zero maple syrup en kaneel toe. Roer even goed door en zet dan het vuur uit. Laat de appeltjes afkoelen voor je ze over de taart verdeelt.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.