Iedere dag taart! Ja dat kan dus gewoon als je met slimme producten werkt.

Deze heerlijk zoete cheesecake met bosvruchten eet ik als ontbijt en vaak ook ‘s avonds bij de thee en soms zelfs als onderdeel van mijn lunch. Oke, hij kan dus gewoon altijd!

Recept

Ingrediënten voor de bodem
8 Dikke rijstwafels met zeezout (AH/Jumbo)
125 g Dadels zonder pit
75 g Steviala Sweet Maple

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 225 graden.
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier.
-Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte PAM spray.
-Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal tot een plakkerig deeg. Dit duurt even.
-Verdeel de het deeg over de bodem van de springvorm. Dit gaat het makkelijkst met je vingertoppen die je steeds even nat maakt om plakken te voorkomen.
-Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven op een rooster.

Ingrediënten voor de cheeselaag
400 g Goldessa roomkaas light (Lidl)
300 g Magere kwark
40 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
4 Eiwitten (140 g)*
40 g Steviala Ery-pure
250 g Bosvruchten (vriesvak Jumbo, zak van 750 g)
*je kunt eieren scheiden of eiwit uit een fles gebruiken. Die vind je in het koelschap van AH en Jumbo.

Bereidingswijze
-Meng alle ingrediënten, behalve de bosvruchten, door elkaar tot een gladde massa.
-Spatel als laatst de bosvruchten erdoor.
-Stort het beslag op de gebakken bodem.
-Ik strooide nog wat Steviala Ery-pure over de bovenkant voordat ik de taart weer in de oven schoof.
-Bak de cheesecake 55 minuten in het midden van de oven.

Voedingswaarde per 1/10 deel

154,6 kcal

2,8 g vet

18,8 g koolhydraten

2,3 g vezels

12 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.