Carrotcake: jum! Cheesecake: jum! Carrotcake cheesecake: jummy!

Een heerlijke koekbodem waarop twee heerlijkheden samenkomen op een verantwoorde manier zodat een punt van deze taart heel goed als ontbijt of snack kan of als guiltfree verjaardagstaart.

 

Voedingswaarde per 1/10 deel: 259,2 kcal, 13,8 g vet, 13,4 g koolhydraten, 2,7 g vezels, 18,7 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem:

140 g Koekjes*

25 g Roomboter

*Ik gebruikte de granola koekjes appel kaneel van Verkade

 

Bereidingswijze:

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte de calorieloze PAM spray.

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron. Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels en meng het goed door elkaar.

Verdeel de koekkruimels over de bodem van de spring vorm en druk goed aan met de bolle kant van een eetlepel.

Zet de bodem even opzij.

 

Ingrediënten voor de cheeselagen:

400 g Goldessa cream cheese light (Lidl)

300 g Magere kwark

2 Eieren

40 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

40 druppels Steviala bourbon vanille*

*of een paar gram van een ander zoetmiddel

 

Bereidingswijze:

Meng alles door elkaar in een ruime kom en zet ook dit even opzij.

 

Ingrediënten voor de carrotlaag:

2 Eieren

175 ml Magere melk

80 g Amandelmeel

40 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

15 g Steviala Kristal sweet of 3 g van een ander zoetmiddel

2 g Pumpkinspice, kaneel of koekkruiden

Snuf zout

100 g Wortel (geraspt)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Kluts de eieren samen met de melk los. Voeg hier amandelmeel, eiwitpoeder, Kristal sweet, pumpkin spice en zout aan toe. Roer met eeen garde tot een glad beslag. Spatel vervolgend de wortelrasp door het beslag.

 

Stort de helft van het cheesebeslag op de bodem in de springvorm.

Verdeel hierover het carrotbeslag en hierop mag het laatste deel cheesebeslag verdeelt worden.

Bak de cheesecake 60 minuten in het midden van de oven op een rooster. Zet de oven hierna uit, maar laat de cheesecake er nog een uur in staan met de deur van de oven dicht. Vervolgens laat je de taart nog even een uurtje buiten de oven afkoelen voor je hem in de koelkast zet.

 

De taart blijft 5 dagen goed in de koelkast. Invriezen kan ook. Ontdooi bij voorkeur in de koelkast.

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.