Een heerlijk simpel recept! De voedende bodem van havermout waarop de romige cheesecake met sappige bessen.
Smullen gegarandeerd. Neem het als ontbijt of als snack.

 

Recept

Ingrediënten
200 g HAK appelmoes 0%
100 Havermout
20 g Kokosmeel
60 g Steviala Ery-pure
2 bakjes (400 g) Goldessa cream cheese (LIDL)
200 g Optimel Griekse stijl vanille
3 (165 g) Eieren
40 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
50 g Blauwe bessen

 

Bereidingswijze
-Bekleed een bakvorm van 20×30 cm met bakpapier.
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Meng de appelmoes, havermout, kokosmeel en 20 Ery-pure in een kom tot een homogene massa.
-Maak van het mengsel een bodem in de bakvorm.
-Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven op een rooster.
-Meng ondertussen de roomkaas, Optimel, eieren, eiwitpoeder en 40 g Ery-pure tot een gladde massa.
-Spatel de blauwe bessen er ook doorheen.
-Draai de oven terug naar 150 graden zodra de bodem gebakken is.
-Stort het mengsel op de bodem.
-Bak de cheesecake in het midden van de oven in +/- 45 minuten gaar.
-Zet de oven uit maar laat de cheesecake er nog een uur instaan om inzakken te voorkomen.
-Laat vervolgens even buiten de oven verder afkoelen en dan in de koelkast.
-Snijd de cheesecake in 8 bites.

 

Voedingswaarden per bite
186,9 kcal
5,8 g Vet
16,4 g Koolhydraten
3,6 g Vezels
15,4 g Eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.