Deze taart is goddelijk! Heerlijk smeuïg, vol van smaak, lekker zoet en de gezouten caramel zorgt voor een spannend effect.

Ik deed er ongeveer 5 minuten over het beslag te maken, helaas duurt het bakken en afkoelen best lang en kon ik me nauwelijks beheersen de taart aan te snijden!

 

 

Recept

Ingrediënten
600 g Roomkaas light van Goldessa (verkrijgbaar bij Lidl)
500 g Magere kwark
2 Eieren (110 g)
3 Eiwitten (105 g)
70 g Eiwitpoeder chocoladesmaak
10 g Cacao
10 g Steviala Kristal Sweet of 2 g van een ander zoetmiddel
40 g Caramel syrup van Waldenfarms
3 g Zeezout (ongemalen)

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 150 graden.
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier.
-Vet de opstaande randen in met een vetstof, ik gebruikte roomboter.
-Roomkaas, kwark, eieren, eiwitten, eiwitpoeder, cacao en zoetmiddel in een ruime kom
-Mix met een handmixer tot een gladde massa.
-Stort het beslag in de springvorm.
-Meng in een schaaltje de caramel syrup met het zeezout.
-Verdeel met behulp van een lepel de caramel syrup over de taart.
-Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 60 minuten gaar.
-Zet de oven uit maar laat de taart erin staan. Door de taart in de oven af te laten koelen zakt deze niet in.
-Vervolgens laat je de taart buiten de oven verder afkoelen en later in de koelkast koud worden.
De taart kan zeker 5 dagen bewaard worden in de koelkast, wel even afdekken. Invriezen kan ook.

 

Voedingswaarde per 1/8 deel
155,4 kcal
7,2 g vet
5,9 g koolhydraten
2,3 g vezels
21,3 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.