Hou je van een stevige, plakkerige, romige cheesecake?
Dan wil je dit!
Met slechts 181 kcal er puntje een ware traktatie.
De voedingswaarden zijn per 1/10 deel.

 

 

Recept

 

Ingrediënten
500 g Pompoenpuree
4 Eieren
50 g Cacao
70 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
50 g Steviala Kristal Sweet Vanille
50 g Steviala Oh’ Choc
2 bakjes (400 g) Goldessa Soft Cheese light (LIDL)
1 tl Vanille extract
30 g Steviala Dark Chocolate Chips

 

 

Bereidingswijze
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 20 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof.
-Verwarm de oven voor op150 graden.
-Meng pompoenpuree, 3 eieren, cacao, 50 g eiwitpoeder, 30 g Kristal Sweet Vanille en de Oh’ Choc door elkaar.
-Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm.
-Meng de roomkaas met 20 g eiwitpoeder, 20 g Kristal Sweet Vanille, 1 ei en het vanille extract.
-Verdeel dit mengsel over het chocoladebeslag.
-Verdeel de chocolate chips over de taart.
-Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 60 minuten gaar.
-Zet de oven uit, maar laat de taart er nog een uur in staan. Dit voorkomt inzakken.
-Laat de taart verder afkoelen buiten de oven en vervolgens in de koelkast.

 

Voedingswaarden
181,2 kcal
11,6 g vet
3,5 g koolhydraten
13,2 g eiwit

 

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.