Een heerlijk frisse, maar toch zoete en smeuïge  cheesecake die altijd kan!

 

 

Recept

Ingrediënten
600 g Roomkaas light van Goldessa (verkrijgbaar bij Lidl)
500 g Optimel citroenkwark
3 Eieren (150 g)
3 Eiwitten (105g)
70 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
20 g Steviala Kristal Sweet of 4 g van een ander zoetmiddel
Rasp van 1 citroen (10 g)
Sap van 2 citroenen (80 g)
1 doosje Diepvries frambozen van Jumbo eigenmerk ( 250 g)

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 150 graden.
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier.
-Vet de opstaande randen in met een vetstof, ik gebruikte kokosolie.
-Roomkaas, kwark, eieren, eiwitten, eiwitpoeder, zoetmiddel, citroenrasp en citroensap in een ruime kom.
-Mix met een (hand)mixer tot een gladde massa.
-Stort de helft van het beslag in de springvorm.
-Verdeel de frambozen over het beslag en schenk de rest van het beslag in de springvorm.
-Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 60 minuten gaar.
-Zet de oven uit maar laat de cheesecake er nog een uur in staan. Dit voorkomt dat de cheesecake inzakt.
-Laat vervolgens buiten de oven afkoelen voor je hem in de koelkast zet.
De taart kan zeker 5 dagen bewaard worden in de koelkast, wel even afdekken.
Invriezen kan ook.

 

 

 

Voedingswaarde per punt, 1/8 deel
177,6kcal
5,8 g vet
8,4 g koolhydraten
1,6 g vezels
21,4 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.