Een heerlijk frisse, maar toch zoete en smeuïge  cheesecake die altijd kan!

Voedingswaarde per punt, 1/8 deel: 177,6kcal, 5,8 g vet, 8,4 g koolhydraten, 1,6 g vezels, 21,4 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

600 g Roomkaas light van Goldessa (verkrijgbaar bij Lidl)

500 g Optimel citroenkwark

3 Eieren (150 g)

3 Eiwitten (105g)

70 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

20 g Steviala Kristal Sweet of 4 g van een ander zoetmiddel

Rasp van 1 citroen (10 g)

Sap van 2 citroenen (80 g)

1 doosje Diepvries frambozen van Jumbo eigenmerk ( 250 g)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier.

Vet de opstaande randen in met een vetstof, ik gebruikte kokosolie.

Roomkaas, kwark, eieren, eiwitten, eiwitpoeder, zoetmiddel, citroenrasp en citroensap in een ruime kom. Mix met een (hand)mixer tot een gladde massa. Stort de helft van het beslag in de springvorm.

Verdeel de frambozen over het beslag en schenk de rest van het beslag in de springvorm.

Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 60 minuten gaar. Zet de oven uit maar laat de cheesecake er nog een uur in staan. Dit voorkomt dat de cheesecake inzakt. Laat vervolgens buiten de oven afkoelen voor je hem in de koelkast zet.

De taart kan zeker 5 dagen bewaard worden in de koelkast, wel even afdekken.

Invriezen kan ook.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.