Ik kreeg het vriendelijke verzoek van een lieve volger of ik een cheesecakerecept kon maken met de nieuwe Optimel Griekse yoghurt banaan-kaneel. Mijn hersens draaiden direct overuren en al snel had ik een ideetje dat goed uitpakte.

Een cheesecake met een heel bijzondere bodem en ook bijzonder fijne voedingswaarde!

 

Voedingswaarde per 1/10 deel:

168,9 kcal

5,3 g Vet

15,7 g Koolhydraten

2,3 g Vezels

13 g Eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem:

100 g Zoute popcorn (AH)

100 g Dadels

 

Bereidingswijze:

Doe de dadels in een schaaltje en giet er heet (uit de waterkoker) water over. Laat ze minimaal 15 minuten weken.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier en vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte PAM spray.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Maal de popcorn fijn in een keukenmachine.

Laat de dadels uitlekken in een zeefje en voeg ze toe aan de gemalen popcorn in de keukenmachine. Laat dit een minuut of 5 draaien. Het heeft even tijd nodig voor de dadels en popcorn een ietwat plakkerige massa wordt. Je kunt onderwijl dus gerust de was gaan ophangen.

Maak van het popcorn/dadel mengsel een bodem in de springvorm. Druk goed aan.

Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven op een rooster. Maak ondertussen het cheesemengsel.

 

Ingrediënten voor de cheeselaag:

1 bak Optimel Griekse yoghurt banaan-kaneel

1 bakje Goldessa cream cheese balance (Lidl)

3 Eieren maat M (135 g)

60 g Eiwitpoeder met bananen-, witte chocolade- of vanillesmaak

20 g Steviala Kristal sweet kaneel of een beetje van een ander zoetmiddel

1 eetlepel Kaneel

 

Bereidingswijze:

Weeg alle ingrediënten af in een ruime kom. Roer met een garde tot een gladde massa.

Stort het mengsel op de bodem in de springvorm.

Draai de temperatuur van de oven terug naar 150 graden.

Bak de cheesecake +/- 45 minuten in het midden van de oven op een rooster.

Zet de oven uit maar laat de taart nog een uur in de oven staan. Dit voorkomt dat de taart inzakt. Laat nadien verder afkoelen buiten de oven en vervolgens in de koelkast.

Ik strooide voor het aansnijden nog wat kaneel over de taart.

 

De taart blijft zeker 5 dagen goed in de koelkast. Wel even goed afdekken.

Invriezen kan ook. Ontdooi dan bij voorkeur in de koelkast.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.