Een koe is een mooi beest en dat komt uiteraard door de mooie tekeningen op zijn huid. Die mooie vlekken komen terug in deze heerlijk zoete cheesecake met chocolade- en vanillesmaak op een heerlijk dikke bodem waarin weer groente verwerkt is.

 

 

Recept

 

Ingrediënten voor de bodem
225 g Courgette geraspt
2 Eiwitten (70 g)
50 g Eiwitpoeder met chocoladesmaak
10 g Cacao

 

 

 

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 225 graden.
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof.
-Meng alle ingrediënten door elkaar en maak hiervan een bodem in de springvorm.
-Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven op een rooster.

 

 

 

Ingrediënten voor de cheeselaag
500 g Magere kwark
3 bakjes (600 g) Roomkaas light (Goldessa)
2 Eieren (110 g)
3 Eiwitten (105 g)
40 g Steviala Kristal Sweet of 8 g van een ander zoetmiddel
25 g Eiwitpoeder met chocoladesmaak
50 g Cacao
25 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

 

Bereidingswijze
-Draai de temperatuur van de oven terug naar 150 graden.
-Meng de kwark, roomkaas, eieren, eiwit en zoetmiddel tot een gladde massa.
-Giet 675 g van de massa over in een andere kom.
-Voeg aan kom 1 eiwitpoeder met chocoladesmaak en cacao toe.
-Roer dit goed door.
-Voeg aan kom 2 eiwitpoeder met vanillesmaak toe en roer ook dit goed door.
-Schep om en om chocoladebeslag en vanillebeslag op de bodem in de springvorm, zodat er een koeienvlekken effect ontstaat.
-Bak de cheesecake 60 minuten in het midden van de oven op een rooster.
-Zet daarna de oven uit, maar laat de cheesecake nog een uur in de oven staan met het deurtje gesloten.
-Laat de cheesecake vervolgens rustig buiten de oven verder afkoelen en daarna nog minimaal 4 uur in de koelkast.

Voedingswaarde per 1/10 deel
174,3 kcal
5,7 g vet
6,6 g koolhydraten
2,6 g vezels
22,6 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.