Een heerlijk zomerse smaakcombinatie in een cheesecake die iedere dag kan! De bodem is zacht en licht met stiekem heel veel groente die je (echt waar) niet zult proeven, maar wel heel fijn binnenkrijgt.

Dus bind je schort voor en ga aan de bak!

 

Voedingswaarde per 1/10 deel:162,3 kcal, 6,4 g vet, 7,7 g koolhydraten, 3,2 g vezels, 17,8 g eiwit

 

Voedingswaarde per 1/8 deel: 204,1 kcal, 8 g vet, 9,6 g koolhydraten, 4 g vezels, 22,3 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem:

1 flinke Courgette

60 g Kokosmeel

30 g Steviala Ery-Pure

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte hiervoor PAM spray.

Schil de courgette met een dunschiller en snijd de uiteinde af. Ik hield 350 gram courgette over. Snijd de courgette in grote stukken en doe deze samen met het kokosmeel en Steviala Ery-Pure in een keukenmachine. Maal dit tot een gladde massa.

Verdeel de massa over de bodem van de springvorm en bak +/1 12 minuten in het midden van de oven op een rooster.

 

Ingrediënten voor de cheeselaag:

600 g Goldessa cream cheese light (Lidl)

500 g Magere kwark

2 Eieren (110 g)

3 Eiwitten (105 g)

50 g Eiwitpoeder met kokos- of vanillesmaak

15 g Limoenrasp (je hebt 2 limoenen nodig)

Steviala Sweet Drops Cocos naar smaak

15 g Kokosrasp

 

Bereidingswijze:

Draai de temperatuur van de oven terug naar 150 graden wanneer de bodem gebakken.

Meng voor de cheeselaag alle ingrediënten door elkaar tot een gladde massa. Let op, het sap van de limoenen wordt niet gebruikt. Rasp enkel de groen/gele schil. De witte laag eronder is bitter, voorkom dus dat je dit mee raspt.

Stort het cheesemangsel op de gebakken bodem en strooi hier kokosrasp overheen.

Bak de cheesecake in het midden van de oven op een rooster in +/- 60 minuten gaar. Zet hierna de oven uit maar laat de cheesecake nog een uur in de oven staan met de deur dicht. Dit voorkomt dat de taart inzakt. Laat de cheesecake vervolgens verder afkoelen buiten de oven en daarna in de koelkast.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.