Zo heej wat een titel voor een taart! Ja maar, dit is wat het is, dus!!!!

Een lekkere zoete cheesecake met de te gekke kruidenmix Livin’ la Vida Choca van GreenGypsy en de Salted Caramelsaus van Callowfit. Klinkt machtig lekker toch? Maar de voedingswaarden zijn weer om blij van te worden hoor!

Kijk maar!

Recept

Ingrediënten
9 Volkoren beschuiten
40 g Margarine light (die voor op brood)
80 g Salted Caramelsaus
300 g Magere kwark
600 g Goldessa cream cheese light (Lidl)
1 Ei (55 g)
3 Eiwitten (105 g)
50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
40 g Steviala Ery-pure
15 g Livin’ la Vida Choca

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsende van 23 cm met bakpapier.
-Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte de calorieloze PAM spray.
-Doe de beschuiten samen met de margarine en 20 g Salted Caramelsaus in de keukenmachine en maal helemaal fijn.
-Schep het kruimelige mengsel in de springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel.
-Bak de bodem in het midden van de oven op een rooster in 10 minuten goudbruin.
-Meng ondertussen de kwark samen met de roomkaas, het ei, de eiwitten, het eiwitpoeder en de Steviala Ery-pure tot een homogene massa.
-Schenk 500 gram van het mengsel over in een schone kom. Meng hier de Livin’ la Vida Choca doorheen.
-Meng door het andere deel 40 g Salted Caramelsaus.
-Draai de temperatuur van de oven terug naar 150 graden.
-Schenk eerst het chocolademengsel op de bodem en vervolgens het caramelmegsel.
-Maak met 40 gram Salted caramelsaus een swirl bovenop de taart.
-Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in 60 minuten gaar.
-Zet de oven uit maar laat de cheesecake er nog een uur instaan. Dit voorkomt dat de taart inzakt.
-Laat vervolgens buiten de oven afkoelen en daarna in de koelkast.
-De cheesecake is goed afgedekt 5 dagen te bewaren in de koelkast. Je kunt de puntjes ook invriezen.

Voedingswaarde per 1/10 deel
164,9 kcal
5,9 g vet
10,8 g koolhydraten
1,8 g vezels
15,5 g eiwit

Voedingswaarde per 1/8 deel
206,1 kcal
7,4 g vet
13,5 g koolhydraten
2,3 g vezels
19,4 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.