Als kind, en stiekem nu nog, was ik al gek op de mokkataart van de Hema. Gekgenoeg lust ik geen koffie, maar ben ik gek op alle zoetigheden met koffiesmaak.

Nu de Optimel Griekse stijl koffie terug is van weggeweest kon ik dit mooi gebruiken om een echte Zonder Fratsen Mokka cheesecake te bakken. Een stuk verantwoorder dan de mokkataart van de Hema, zodat ik er iedere dag van kan genieten.

Voedingswaarde per 1/10 deel: 195,2 kcal, 6 g vet, 15,9 g koolhydraten, 2,1 g vezels, 18 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem:

75 g Dadels zonder pit

8 Volkoren beschuiten (95 g)

20 g Eiwitpoeder met chocolade- of vanillesmaak

1 g Zout

40 g Roomboter

 

Bereidingswijze:

Wel de dadels minimaal 15 minuten in heet water zodat ze zacht worden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met roomboter.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Laat de dadels uitlekken in een zeefje. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot er een deegbol ontstaan is. Druk het deeg uit in de springvorm. Er ontstaat een dunnen bodem.

Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven op een rooster.

Maak ondertussen de cheeselaag.

Ingrediënten voor de cheeselaag:

2 bakken Optimel Griekse stijl koffie*

4 Eieren

60 g Eiwitpoeder met chocolade- of vanillesmaak

30 g Steviala Ery-Bronze of een beetje van een ander zoetmiddel

10 g Oploskoffie

*Wanneer je deze niet kan vinden kun je dit vervangen door Optimel Griekse stijl vanille. Voeg dan 5 g extra oploskoffie toe.

 

Bereidingswijze.

Meng alle ingrediënten door elkaar in een ruime kom.

Draai de temperatuur van de oven naar 150 graden wanneer de bodem gebakken is.

Giet het koffiemengsel over de bodem en zet de springvorm terug in de oven op het rooster.

Baktijd +/- 55 minuten. Zet hierna de oven uit maar laat de cheesecake in de oven staan. Dit voorkomt dat de taart inzakt. Laat vervolgens buiten de oven verder afkoelen voordat je hem in de koelkast goed koud laat worden.

 

Bestrooi de cheesecake voor het aansnijden met cacao.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.