Geen oven maar wel zin in taart? Geen probleem!

Deze taart bak je niet, deze taart maak je. Zelfs wanneer je bak-skills nog niet zo bedreven zijn tover jij deze kleurrijke heerlijkheid in een handomdraai in elkaar.

 

Recept

Ingrediënten
200 Muesli*
50 g Roomboter
500 g Magere kwark
200 g Goldessa cream cheese light (Lidl)
50 g Eiwitpoeder
20 g Steviala Kristal Sweet vanille
10 Gelatineblaadjes
1 doosje (300 g) Diepvries Vruchtenmix (mango, kokos, framboos, bessen) van de Lidl

*Voor deze taart gebruikte ik Holland Muesli van MyMuesli. Ieder ander soort muesli volstaat uiteraard ook.

Bereidingswijze
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier.
-Vet de opslaande rand in met roomboter.
-Maal de muesli fijn in een keukenmachine.
-Smelt de roomboter op laag vuur in een steelpannetje.
-Meng de gesmolten boter door de gemalen muesli. Meg dit heel goed door elkaar en vorm hier een bodem van die je met de bolle kant van een lepel goed aandrukt.
-Zet de bodem in de koelkast.
-Week de gelatine 5 minuten in een ruime kom met koud water.
-Meng de kwark, roomkaas, eiwitpoeder en Steviala Kristal Sweet vanille met elkaar in een ruime kom.
-Doe de geweekte gelatineblaadjes met aanhangend vocht in het steelpannetje waar je zojuist de roomboter in gesmolten hebt.
-Zet op laag vuur zodat de gelatine smelt en iets opwarmt.
Werk nu snel!
-Haal de bodem uit de koelkast.
-Giet de gesmolten gelatine bij het kwarkmengsel en roer heel snel en stevig door.
-Kiep het pakje fruit erbij en roer nog even goed door.
-Verdeel het mengsel over de boden, strijk glad en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Je kunt de taart 5 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

 

Voedingswaarde per 1/10 deel
219,3 kcal
9,6 g vet
17 g koolhydraten
3 g vezels
14,1 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.