Een taart maken zonder oven. Ideaal op warmere dagen. Deze taart maken duurt niet lang en het is niet moeilijk. De super dikke, krokante bodem maakt deze taart anders dan alle andere cheesecakes en kwarktaarten op deze site. Het maakt wel dat de taart niet geschikt is om in te vriezen. Lekker dooreten dus!

De voedingswaarden zijn voor 1/10 van de taart.

 

Recept

 

Ingrediënten
Bodem
10 Rijstwafels (Lidl)
200 g Steviala Milk Chocolate Melties*
50 g Steviala Caramel Crush**
Cheeselaag
8 blaadjes Gelatine
2 bakjes (400 g) Milbona Goldessa cream cheese light (Lidl)
200 g Magere kwark
50 g Steviala Kristal Sweet Vanille***
50 g Steviala Caramel Crush**
Topping
50 g Caramel Crush**

*Je kunt dit vervangen door elk ander soort melkchocolade.
** Je kunt dit vervangen door een ander soort stroop of zoete saus.
*** Je kunt dit vervangen door 40 g basterdsuiker en 10 g vanillesuiker.

 

Bereidingswijze
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 20 cm met bakpapier.
-Breek de rijstwafels in kleine stukjes en doe ze in een ruime kom.
-Smelt de chocolade au bain marie en meng het door de rijstwafelstukjes.
-Meng ook 50 g Caramel Crush door de rijstwafelstukjes.
-Verdeel het mengsel over de bodem van de spring vorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
-Zet de bodem in de koelkast.
-Week de gelatineblaadjes in een kom met een ruime hoeveelheid koud water.
-Meng in een grote kom de roomkaas, kwark, Kristal Sweet Vanille en 50 g Caramel Crush met elkaar. Wanneer je een standmixer hebt is het handig deze hiervoor te gebruiken.
-Wanneer de gelatine zacht geweekt is, dit duurt ongeveer 5 minuten, kun je het met je hand uit het water halen en in een steelpannetje doen. Knijp de blaadjes niet uit, het aanhangend vocht mag mee in de steelpan.
-Zet het pannetje op laag vuur zodat de gelatine smelt.
-Meng de gesmolten gelatine door het cheesemengsel terwijl je mixt, dit voorkomt dat er gelatine klontjes ontstaan.
-Mix een paar minuten goed door en strot het vervolgens op de bodem.
-Verdeel de laatste 50 g Caramel Crush over de bovenkant van de taart en maak er met een satéprikker of tandenstoker een mooi patroontje in.
-Zet de taart ongeveer 4 uur in de koelkast alvorens je hem aansnijdt.

 

Voedingswaarden
231 kcal
13,3 g vet
11 g koolhydraten
16,6 g vezels
16,4 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.