Ook deze bodem heeft weer een groente als basis, maar ook nog een knapperige verrassing. De romige cheesecake vult enorm maar is toch macro-vriendelijk.

 

Voedingswaarde per 1/10 deel: 216,4 kcal, 7,5 g vet, 14,1 g koolhydraten, 3,6 g vezels, 21,1 g eiwit.

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem:

3 Pastinaken

1 Ei (55 g)

30 g Havermout

20 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

30 g Walnoten

 

Bereidingswijze:

Schil de pastinaken, verwijder de uiteinden en snijd in gelijke stukken. Ik hield 350 gram over. Doe de stukken in een kookpan, vul deze met koud water en kook de pastinaak op hoog vuur zacht en gaar. Giet af en stamp fijn.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte Pam spray. Verwarm de oven voor op 225 graden.

Roer het ei, havermout en eiwitpoeder door de pastinaakpuree. Breek de walnoten in stukjes en roer ook deze door het pastinaakmengsel.

Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven op een rooster.

 

Ingrediënten voor de cheeselaag:

500 g Magere kwark

600 g Roomkaas light

2 Eieren (110 g)

3 Eiwitten (105 g)

60 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

30 g Steviala Kristal Sweet

1 theelepel Vanille aroma

1 kleine Peer (100 g)

1 grote Peer (200 g)

Steviala Ery-Bronze

 

Bereidingswijze:

Draai de temperatuur van de oven terug naar 150 graden.

Meng kwark, roomkaas, eieren, eiwitten, eiwitpoeder, Steviala Kristal Sweet en vanille aroma in een ruime kom tot een gladde massa. Schil de kleine peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in kleine stukjes en spatel deze door het roomkaasmengsel. Stort de massa op de bodem in de springvorm.

Snijd de steel van de grote peer en snijd de peer in vieren. Snijd de parten in lange plakken die je netjes in een cirkel op de taart legt. Strooi ruim Steviala Ery-Bronze over de peer plakjes.

Bak de cheesecake 1 uur in het midden van de oven op een rooster. Zet daarna de oven uit maar laat de cheesecake er nog een uur in staan. Dit voorkomt dat de cheesecake in het midden inzakt. Laat de taart vervolgens buiten de oven verder afkoelen en daarna in de koelkast goed opstijven.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.