Ook deze bodem heeft weer een groente als basis, maar ook nog een knapperige verrassing. De romige cheesecake vult enorm maar is toch macro-vriendelijk.

 

 

Recept

 

Ingrediënten voor de bodem
3 Pastinaken
1 Ei (55 g)
30 g Havermout
20 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
30 g Walnoten

 

Bereidingswijze
-Schil de pastinaken, verwijder de uiteinden en snijd in gelijke stukken. Ik hield 350 gram over.
-Doe de stukken in een kookpan, vul deze met koud water en kook de pastinaak op hoog vuur zacht en gaar.
-Giet af en stamp fijn.
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier.
-Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte Pam spray.
-Verwarm de oven voor op 225 graden.
-Roer het ei, havermout en eiwitpoeder door de pastinaakpuree.
-Breek de walnoten in stukjes en roer ook deze door het pastinaakmengsel.
-Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven op een rooster.

 

Ingrediënten voor de cheeselaag
500 g Magere kwark
3 bakje (600 g) Goldessa roomkaas light (Lidl)
2 Eieren (110 g)
3 Eiwitten (105 g)
60 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
30 g Steviala Kristal Sweet
1 theelepel Vanille aroma
1 kleine Peer (100 g)
1 grote Peer (200 g)
Steviala Ery-Bronze

 

Bereidingswijze
-Draai de temperatuur van de oven terug naar 150 graden.
-Meng kwark, roomkaas, eieren, eiwitten, eiwitpoeder, Steviala Kristal Sweet en vanille aroma in een ruime kom tot een gladde massa.
-Schil de kleine peer en verwijder het klokhuis.
-Snijd de peer in kleine stukjes en spatel deze door het roomkaasmengsel.
-Stort de massa op de bodem in de springvorm.
-Snijd de steel van de grote peer en snijd de peer in vieren.
-Snijd de parten in lange plakken die je netjes in een cirkel op de taart legt.
-Strooi ruim Steviala Ery-Bronze over de peer plakjes.


-Bak de cheesecake 1 uur in het midden van de oven op een rooster.
-Zet daarna de oven uit maar laat de cheesecake er nog een uur in staan. Dit voorkomt dat de cheesecake in het midden inzakt.
-Laat de taart vervolgens buiten de oven verder afkoelen en daarna in de koelkast goed opstijven.

 

 

 

Voedingswaarden per 1/10 deel
216,4 kcal
7,5 g vet
14,1 g koolhydraten
3,6 g vezels
21,1 g eiwit.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.