Dit is een recept dat nog ontbrak op mijn site. Een combinatie van 2 favorieten; pompoen en cheesecake. Het resultaat is een heerlijk zoete, kruidige taart met veel eiwitten en weinig koolhydraten. Een echte “kan altijd” taart.

 

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem
100 g Pompoenpuree
2 Eiwitten (70 g)
50 g Havermout
50 g Kokosmeel
30 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
1 g Zout

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 225 graden.
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier.
-Vet de opstaande rand in met een vetstof.
-Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Er ontstaat een stevig deeg.
-Bekleed de bodem van de springvorm met dit deeg.
-Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven op een rooster.

 

Ingrediënten voor de cheeselaag
500 g Pompoenpuree
600 g Goldessa cream cheese light
1 Ei (55 g)
2 Eiwitten (70 g)
60 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
8 g Pumpkinspice van Green Gypsy of speculaaskruiden
Steviala sweet drops Bourbon Vanille naar smaak

 

Bereidingswijze
-Draai de temperatuur van de oven terug naar 150 graden.
-Meng alle ingrediënten door elkaar in een ruime kom.
-Stort het mengsel op de voorgebakken bodem.
-Zet de springvorm terug in het midden van de oven op het rooster.
-Bak de cheesecake +/- 60 minuten.
-Zet daarna de oven uit maar laat de cheesecake nog 60 minuten in de oven staan. Dit voorkomt dat de cheesecake inzakt.
-Laat de cheesecake daarna rustig verder afkoelen buiten de koelkast en vervolgens goed koud worden in de koelkast.

Voedingswaarden per 1/10 deel
167,2 kcal
5,6 g vet
8,6 g koolhydraten
3,7 g vezels
17,3 g eiwit

 

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.