Oelala! Deze cheesecake was zo lekker!

Een heerlijke speculaasbodem met daarop een romige laag met stukjes sinaasappel. Niet moeilijk om te maken, gegarandeerd genieten bij iedere hap!

Recept

Ingrediënten
18 Speculaasjes (216 g)
50 g Becel light (voor op brood)
600 g Goldessa roomkaas light
250 g Magere kwark
2 Eieren (90 g)
3 Eiwitten (90 g)
60 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
40 g Steviala Kristal Sweet
4 g Speculaaskruiden
2 Sinaasappels

 

Bereidingswijze
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte de calorieloze PAM spray.
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Maal de speculaasjes samen met de margarine fijn in een keukenmachine.
-Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm.
-Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven op een rooster.
-Rasp de oranje schil van de sinaasappels boven een ruime kom.
-Voeg de roomkaas, kwark, eieren, eiwitten, eiwitpoeder, Steviala en speculaaskruiden toe. Meng met een garde goed door elkaar.
-Maak de sinaasappels schoon en snijd de partjes uit. Hoe je dat het handigst kan doen zie je hier.
-Voeg de sinaasappelpartjes toe aan het roomkaasmengsel en spatel het goed door.
-Stort het roomkaasmengsel op de speculaasbodem.
-Draai de temperatuur van de oven terug naar 150 graden.
-Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 60 graden gaar.
-Zet de oven uit maar laat de taart nog een uur in de oven staan voordat je hem buiten de oven verder af laat koelen en vervolgens in de koelkast helemaal koud laat worden voor je hem in punten snijd.
-Je kunt de taart 5 dagen in de koelkast bewaren en ook per punt invriezen.

Voedingswaarde per 1/10 deel
244 kcal
10,2 g vet
20,6 g koolhydraten
1,6 g vezels
15,7 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.