In de vriezer vond ik nog een flinke bak pompoenpuree. Een ideale start voor een skinny brownie. Tijdens het maken van het beslag bedacht ik dat er ook nog een doosje mango in de vriezer lag. Dus maakte ik een brownie met mangocheesecake on top. Serieus lekker!

 

 

Recept

Ingredienten
650 g Pompoenpuree
4 Eieren
50 g Eiwitpoeder met chocoladesmaak
50 g Cacao
30 g Steviala Ery-pure
2 bakjes (400 g) Goldessa cream cheese light (Lidl)
200 g Magere kwark
30 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
20 g Steviala Kristal sweet vanille of Ery-pure
1 doosje (300 g) Mangoblokjes dv (Lidl)

 

 

Bereidingswijze
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met een vel bakpapier.
-Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte PAMspray.
-Verwarm de oven voor op 150 graden.
-Meg in een kom de pompoenpuree samen met 2 eieren, eiwitpoeder met chocoladesmaak, cacao en Ery-pure tot een gladde massa.
-Schep het beslag in de springvorm en strijk glad.
-Meng in een nieuwe kom de roomkaas, kwark, 2 eieren, eiwitpoeder met vanillesmaak en Kristal sweet vanille tot een gladde massa.
-Schep dit beslag op de brownieslaag.
-Verdeel de mangoblokjes over de taart.
-Bak de taart in het midden van de oven, op een rooster, in +/- 70 minuten gaar.
-Zet de oven uit maar laat de taart erin staan, dit voorkomt dat het inzakt.
-Laat vervolgens verder afkoelen op het aanrecht en daarna in de koelkast.

Je kunt de taart 5 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook.

 

 

Voedingswaarden per 1/10 deel
165,8 kcal
5,9 g vet
9,4 g koolhydraten
3,7 g vezels
16,2 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.