Houd jij net als ik van de combinatie chocolade en sinaasappel? Dan is deze skinny cheesecake een verademing.
Laag in calorieën, vet en koolhydraten en hoog in eiwitten.
Deze taart staat super snel in je oven, zelfs de beginnende bakker gaat dit lukken!

 

Recept

Ingrediënten
250 g Winterpeen (geschild en in blokjes gesneden)
3 bakjes (600 g) Goldessa cream cheese light van de Lidl
200 g Magere kwark
2 Eieren (110 g)
3 Eiwitten (105 g)
60 g Cacao
50 g Eiwitpoeder met chocolade- of vanillesmaak
20 Steviala druppels chocolade of 30 g Steviala ery-pure
1 Sinaasappel

 

Bereidingswijze
-Doe de peenblokjes in een steelpan met koud water. Zet op hoog vuur, breng het water aan de kook. Kook de peen tot het gaar en zacht is. Dit duurt als snel 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de blokjes.
-Kiep de peenblokjes in een zeef en laat het afkoelen.
-Maal, stamp of prak de peen tot een puree. Doe de puree in een ruime kom.
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. ik gebruikte de calorieloze PAM spray.
-Verwarm de oven voor op 150 graden.
-Boen de sinaasappel schoon onder de hete kraan.
-Rasp de schil van de sinaasappel op een fijne rasp. Je hebt 10 g rasp nodig.
-Snijd de sinaasappel doormidden en pers uit boven de kom met peenpuree.
-Voeg ook de sinaasappelrasp toe.
-Voeg alle overige ingrediënten toe en roer tot een glad beslag.
-Schenk het beslag in de springvorm.
-Bak de taart in het midde van de oven op een rooster in +/- 50 minuten gaar.
-Zet de oven uit maar laat de cheesecake nog een uur in de oven staan. Dit voorkomt dat de taart inzakt.
-Laat daarna verder afkoelen op het aanrecht en daarna in de koelkast.

 

Voedingswaarde per 1/10 deel
145 kcal
5,6 g vet
6,6 g koolhydraten
3,4 g vezels
15,2 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.