Omdat ik nooit genoeg krijg van cheesecake en het iedere dag wil kunnen eten zonder schuldgevoel. Deze speculaas cheesecake is zo lekker en toch bevat een punt van deze heerlijkheid maar 169,7 kcal! Oke, dan moet je er niet zoals ik tig kruidnoten op doen. Laten we het erop houden dat de basis zeer verantwoord is!

 

Recept

Ingrediënten
700 g Pompoenpuree
600 g (3 bakjes) Goldessa cream cheese light (Lidl)
200 g Magere Franse kwark
3 Eieren
90 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
50 g Amandelmeel
30 g Steviala Kristal Sweet Kaneel
10 g Speculaaskruiden
Steviala Sweet drops Amandel naar behoefte
Kruidnoten (optioneel)

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 150 graden.
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte PAM spray.
-Meng in een grote kom pompoenpuree, 2 eieren, 1 bakje cream cheese, 60 g eiwitpoeder, amandelmeel, Steviala Kristal sweet Kaneel en speculaaskruiden tot een gladde massa. Stort dit in de springvorm.
-Meng in een schone kom 2 bakjes cream cheese samen met de kwark, 1 ei, 30 g eiwitpoeder en de sweet drops tot een homogene massa. Verdeel dit mengsel over de pompoen/speculaaslaag.
-Verdeel eventueel kruidnoten naar behoefte over de bovenkant.
-Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 70 minuten gaar.
-Zet de oven uit maar laat de taart erin staan. De taart moet rustig afkoelen zodat deze niet inzakt.
-Haal de taart er na een uur uit en laat verder afkoelen buiten de oven voordat je hem koud laat worden in de koelkast.
-Je kunt de cheesecake 5 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook. Ontdooi bij voorkeur in de koelkast.

 

Voedingswaarde per 1/10 deel zonder de kruidnoten
169,7 kcal
3,1 g vet
5,7 g koolhydraten
1,8 g vezels
17,7 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.