Omdat ik nooit genoeg krijg van cheesecake en het iedere dag wil kunnen eten zonder schuldgevoel. Deze speculaas cheesecake is zo lekker en toch bevat een punt van deze heerlijkheid maar 169,7 kcal! Oke, dan moet je er niet zoals ik tig kruidnoten op doen. Laten we het erop houden dat de basis zeer verantwoord is!

 

Recept

Ingrediënten
700 g Pompoenpuree*
600 g (3 bakjes) Goldessa cream cheese light (Lidl)
200 g Magere Franse kwark
3 Eieren
90 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
50 g Amandelmeel
30 g Steviala Kristal Sweet Kaneel
10 g Speculaaskruiden
Steviala Sweet drops Amandel naar behoefte
Kruidnoten (optioneel)

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 150 graden.
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte de calorieloze PAM spray.
-Meng in een grote kom pompoenpuree, 2 eieren, 1 bakje cream cheese, 60 g eiwitpoeder, amandelmeel, Steviala Kristal sweet Kaneel en speculaaskruiden tot een gladde massa. Stort dit in de springvorm.
-Meng in een schone kom 2 bakjes cream cheese samen met de kwark, 1 ei, 30 g eiwitpoeder en de sweet drops tot een homogene massa. Verdeel dit mengsel over de pompoen/speculaaslaag.
-Verdeel eventueel kruidnoten naar behoefte over de bovenkant.
-Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 70 minuten gaar.
-Zet de oven uit maar laat de taart erin staan. De taart moet rustig afkoelen zodat deze niet inzakt.
-Haal de taart er na een uur uit en laat verder afkoelen buiten de oven voordat je hem koud laat worden in de koelkast.
-Je kunt de cheesecake 5 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook. Ontdooi bij voorkeur in de koelkast.

*Pompoenpuree: Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Leg hier de pompoen(en) op.
Rooster de pompoenen in het midden van de oven tot ze zacht zijn. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de grootte en hardheid van de pompoen, maar je moet al snel op 1 tot 1,5 uur denken. De pompoen is gaar als je er makkelijk een vork in kan prikken.
Laat de pompoen(en) afkoelen.
Snijd de pompoen(en) doormidden en verwijder de zaden en draden. Snijd de steel en het onderkantje eraf.
Snijd in grote stukken en maal de stukken helemaal fijn in een keukenmachine.
Je kunt de pompoenpuree in een afgesloten bakje in de koelkast 5 dagen bewaren. Invriezen kan ook.

Voedingswaarde per 1/10 deel zonder de kruidnoten
169,7 kcal
3,1 g vet
5,7 g koolhydraten
1,8 g vezels
17,7 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.