Het Sinterklaasfeest is een kinderfeest, toch kan ik die heerlijke kruidnootjes maar moeilijk weerstaan. Ik verwerkte ze in een bodemloze cheesecake samen met de intens lekkere speculaaskruiden van Green Gypsy.

Doordat de cheesecake geen bodem heeft staat deze supersnel in je oven en zijn de voedingswaarde om blij van te worden. Ontbijt gerust met een flinke punt van deze geurige taart.

Voedingswaarde per 1/10 deel: 176,5 kcal, 5,4 g vet, 12,8 g koolhydraten, 0,6 g vezels, 17,8 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

600 g Goldessa cream cheese light (Lidl)

500 g Magere kwark

3 Eiwitten (105 g)

2 Eieren (110 g)

60 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

Steviala Sweet Drops Bourbon Vanille naar eigen smaak

10 g Speculaaskruiden

1 g Zout

100 g Kruidnoten (Kruidvat)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Bijvoorbeeld de calorieloze Pam spray.

Meng alle ingrediënten, behalve de kruidnoten, door elkaar in een ruime kom. Spatel de kruidnoten er doorheen en strot het beslag in de springvorm.

 

Bak de cheesecake +/- 50 minuten in het midden van de oven op een rooster. Zet de oven daarna uit maar laat de cheesecake nog een uur in de oven staan. Dit voorkomt dat de cheesecake inzakt. Laat de taart nadien buiten de oven verder afkoelen en vervolgens in de koelkast.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.