Ik was onlangs op survivalkamp. Het is traditie dat we op de eerste avond Kanjerkoeken eten. Zo lekker om zo’n stroopwafel even warm te laten worden op een kopje koffie of thee. Stroopwafels doen me ook denken aan vroeger, toen mijn moeder dikwijls op vrijdag een pakje stroopwafels op de markt haalde en wij dan heel soms een zakje koekkruimels voor een kwartje mochten kopen. Dat waren in die tijd alleen de koekkruimels, zonder stroop dus, maar lekker dat wij dat vonden!

Nu dacht ik eens een stroopwafel cheesecake te maken. Stukjes stroopwafel door het beslag, deze worden zacht en dan ook nog stukjes stroopwafel boven op voor de bite. Voor dit recept koos ik stroopwafels met minder suiker van Albert Heijn. Dat scheelt toch weer een beetje in de caloriewaarde.

Deze cheesecake is uiteraard heerlijk om te combineren met een lekkere kop koffie of thee, als snack of als ontbijt. Gewoon doen!

 

Voedingswaarde per 1/10 deel:

204,4 kcal

7,4 g vet

14,2 koolhydraten

8,2 g suiker

4,7 g vezels

17,9 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

600 g Goldessa cream cheese balance (Lidl)

500 g Magere kwark

2 Eieren (110 g)

3 Eiwitten (105 g)

60 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

30 g Steviala Ery-Bronze

2 g Kaneel

6 stuks Stroopwafels minder suiker

 

Bereidingswijze:

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte PAM spray.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Doe alle ingrediënten, behalve de stroopwafels in een grote kom. Mix met de mixer.

Breek 3 stroopwafels in kleine stukjes. Meng deze door het beslag.

Schenk het beslag in de springvorm. Bak de cheesecake +/- 60 minuten in het midden van de oven op een rooster. Zet de oven daarna uit maar laat de cheesecake nog een uur in de oven staan. Dit voorkomt dat de cheesecake inzakt.

Laat vervolgens verder afkoelen buiten de oven en daarna in de koelkast.

Breek de overige 3 stroopwafels in stukjes en leg ze op de cheesecake voor je deze aansnijdt.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.