Een hartig, luchtig brood, vol van smaak. Lekker als lunch of hartige snack en ook op een borrelplank misstaat dit brood niet. Je kunt het brood beleggen met bijvoorbeeld avocado of kip, maar ook zonder beleg is dit brood een succes.

 

Voedingswaarde per 1/12 deel: 66,3 kcal, 3,3 g vet, 1,9 g koolhydraten, 1,1 g suiker, 1,5 g vezels, 6,6 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

500 g bloemkool in roosjes

5 Eieren (275 g)

1 teentje Knoflook (2 g)

50 g Amandelmeel

5 g Bakpoeder

1 eetlepel Gedroogde Italiaanse kruiden (1 g)

Peper en zout

30 g Grana Padano

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Verspreid de bloemkoolroosjes over de bakplaat en rooster ze 10 tot 20 minuten in het midden van de oven. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de roosjes.

Ondertussen kun je alvast de eieren breken en in een keukenmachine doen. Voeg hier ook het teentje knoflook (geperst), amandelmeel, bakpoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout aan toe.

Bekleed een cake bakblik met bakpapier.

Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en draai de temperatuur terug naar 175 graden.

Doe ze ook in de keukenmachine en draai het geheel tot een gladde massa.

Schep het beslag in de cakevorm.

Schaaf de Gradan Padano met een dunschiller in plakjes en verdeel over het beslag.

Bak het brood in het midden van de oven op een rooster in +/- 40 minuten gaar. Laat het afkoelen in de bakvorm op het aanrecht. Bewaar het brood in de koelkast.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.