Je hebt geen excuus nodig om taart te eten. Het kan gewoon iedere dag! Dit heerlijk luchtige taartje is daar een voorbeeld van. Super fijne voedingswaarden, nog fijnere smaak.

 

Recept

 

Ingrediënten
1 (55 g) Ei
16 druppels Steviala druppels Hopjes
50 ml Magere melk
1 eetlepel (2 g) Oploskoffie
10 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
5 g Kokosmeel
10 g Steviala Pure Chocolate Chips

 

Bereidingswijze
-Bekleed een springvormpje met een doorsnede van 10 cm met bakpapier of vet het goed in.
-Pak 2 schonen kommen en scheid het ei.
-Voeg aan het eiwit de hopjes druppels toe en mix met de mixer tot het eiwit helemaal stijf is.
-Doe de melk samen met de oploskoffie in een kleine steelpan en verwarm zeer kort tot de koffie opgelost is. Het hoeft dus niet te koken.
-Voeg de koffie toe aan de eidooier en meng door elkaar.
-Zeef het eiwitpoeder en kokosmeel boven het koffie mengsel en roer goed door elkaar.
-Spatel het eiwitschuim door het koffiebeslag.
-Voeg de Chocolate Chips toe en spatel goed door.
-Bak in 13 minuten gaar op 170 graden in de airfryer of 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.

Ik heb het taartje afgetopt met magere kwark gemengd met een paar hopjes druppels en wat extra Chocolate Chips. Dit is niet opgenomen in de voedingswaarden.

 

 

Voedingswaarden
188 kcal
9 g vet
5 g koolhydraten
2 g vezels
18 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.