Standaard hummus uit de supermarkt bevat doorgaans 300 tot 350 kcal per 100 gram. Omdat ik hummus erg lekker vind als dipje bij rauwkost of op een rijstwafel samen met een plakje kipfilet, vond ik het tijd worden voor een meer verantwoorde variant. Doordat een deel van de kikkererwten vervangen wordt door pompoen zijn de voedingswaarden een stuk gunstiger.
Recept
Ingrediënten
220 g Pompoenpuree
1 blikje Kikkererwten afgespoeld en uitgelekt is dat 265 g.
60 g Tahin (sesampasta)
30 g Olijfolie*
5 g Gemalen komijn
6 g Zout
2 g Cayennepeper
* Let op! Ik heb de olie gewogen. De soortelijke massa van olie is anders dan van bijvoorbeeld water. Dit betekent dat 30 gram olie niet hetzelfde is als 30 ml olie.
Bereidingswijze
Simpeler dan dit wordt het niet. Alle ingrediënten mogen samen in een keukenmachine of blender. Maal tot een gladde, homogene massa.
Voedingswaarden per 100 gram
142,9 kcal
9,4 g vet
7,9 g koolhydraten
3,8 g vezels
4,8 g eiwit
Recente reacties