Pompoenpizzaatjes

 

Deze pizzaatjes kunnen goed als lunch, snack of avondeten en zijn behoorlijk verantwoord!

 

Recept

Ingrediënten:

Flespompoen

Zeezout en (cayenne)peper

Groenten naar keuze

Pastasaus/tomatensaus naar keuze

Vis/vlees/vleeswaren (optioneel)

Eru 15+ smeerkaas of andere kaas

Verse kruiden

 

Bereidingswijze:

Snijd van de hals van de flespompoen plakken van 0,5 cm dik.

Gaar de plakjes in een airfryer en leg ze daarna op een bakplaat met bakpapier.

Heb je geen airfryer, smeer de plakjes pompoen dan licht in met olijfolie, leg ze op een bakplaat met bakpapier en gaar in een voorverwarmde oven op 225 graden tot ze zacht zijn.

Bestrooi de pompoenplakjes na het bakken met zeezout en (cayenne)peper.

Snijd de groenten die jij op je pizzaatjes wilt. Groenten als champignons, ui, paprika moeten even voorgebakken worden in een koekenpan.

Smeer de plakjes pompoen in met een zelfgemaakt of zelf gekocht tomatensausje. Verdeel vervolgens de groenten over de tomatensaus.

Nu zou je er eventueel wat vlees of vis op kunnen leggen. Je kunt denken aan tonijn uit blik, in stukjes gesneden plakjes kipfilet, ham of salami, maar ook rul gebakken gehakt of stukjes kip van De Vegetarische slager zouden niet misstaan.

Maak de pizzaatjes af met een fratsje smeerkaas, geraspte kaas kan natuurlijk ook.

Bak de pizzaatjes 10 minuten in het midden van de oven op 225 graden. Strooi er eventueel wat vers gehakte kruiden over. Je kan denken aan salie, oregano, tijm, rozemarijn, koriander, bladpeterselie of basilicum.