Witte bonen hummus

 

Traditioneel wordt hummus van kikkererwten gemaakt. Ik maakte deze hummus van witte bonen, oftewel cannellinibonen, deze hebben iets gunstigere voedingswaarden.

Hummus is lekker als beleg op een broodje of cracker, maar doet het ook goed als dip bij rauwe- of geroosterde groenten.

 

Voedingswaarde voor het hele recept (+/- 4 porties): 417 kcal, 30,8 g vet, 14,4 g koolhydraten, 9,1 g vezels, 15,8 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

125 g Cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt

1 teentje Knoflook (2 g)

25 g Tahini (sesampasta)*

10 g Citroensap (mag uit en flesje)

15 g Olijfolie

20 g Water

2 g Zout

2 g Gemalen Komijn

Snufje cayenne peper

*Verkrijgbaar bij alle Turkse supermarkten.

 

Bereidingswijze:

Maak het teentje knoflook schoon.

Weeg alle ingrediënten af en maal alles tegelijk fijn in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Maal tot er een homogene massa ontstaan is. Doe de hummus in een bakje en garneer af met nog wat gemalen komijn en cayenne peper.