Genieten van een luchtige speculaaskoek met wel heel fijne voedingswaarde zodat je gerust voor een tweede kan gaan!

Voedingswaarde per koek:

63,8 kcal

2,3 g vet

3 g koolhydraten

2 g vezels

6,5 g eiwit

 

Recept

Ingredienten:

125 g Cannellinibonen (afgespoeld en uitgelekt)

2 Eiwitten (70 g)

20 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

10 g Kokosmeel

10 g Steviala Ery-bronze

4 g Bakpoeder

5 g Speculaaskruiden

 

Bereidingswijze:

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de eiwitten stijf in een ontvette kom. Een kom ontvet je door deze af te wassen met heet water en afwasmiddel. Spoel de kom vervolgens koud en droog af met keukenpapier of een schone theedoek. Zorg dat de garde(s) van de mixer ook ontvet zijn.

Zet de stijf geklopte eiwitten even in de koelkast.

Doe alle overige ingrediënten in de keukenmachine en maal het helemaal fijn.

Doe de massa in een ruime kom.

Pak het eiwit uit de koelkast. Voeg 1 schepje toe aan de bonenmassa en spatel dit er goed doorheen.

Voeg vervolgens de rest van het eiwit toe en schep dit er rustig doorheen.

Doordat de bonenmassa stevig is mengt het slecht met het stijf geklopte eiwit. Geen zorgen wanneer het niet helemaal goed gemengd is. Te lang mengen zorgt voor een minder luchtig eindresultaat, dus hou je in!

Verdeel het beslag in 6 gelijke hoopjes op e bakplaat. Zorg dat het een beetje ronde vormen zijn.

Bak de koeken in het midden van de oven in +/- 15 minuten gaar.

De koeken blijven zeker 5 dagen goed in de koelkast, maar dan zijn ze niet meer zo bros als wanneer ze net uit de oven komen. Een laagje pindakaas erop maakt het nog beter.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.