Flapjacks zijn van oorsprong Engelse koeken gemaakt van boter, suiker of Golden Syrup en havermout. Deze Zonder Fratsen versie bevat iets minder calorieën maar geven je wel een bak energie om nog even door te kunnen gaan.
Je hebt dit recept binnen enkele minuten in de oven staan en kunt ze na het bakken in een luchtdichte trommel zeker een week bewaren.
Het recept is genoeg voor 12 flinke stukken. De voedingswaarden zijn dus per 1/12 deel.

 

Recept

 

Ingrediënten
100 g Overrijpe banaan
100 g Roomboter of kokosolie
75 g Steviala Sweet&Gold
5 ml Vanille extract
250 g Havermout
40 g Steviala pure chocolade chips

 

Bereidingswijze
-Bekleed een rechthoekig of vierkante bakvorm van ongeveer 30×20 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
-Prak de overrijpe banaan in een ruime kom tot moes.
-Smelt de boter of kokosolie in een pannetje op laag vuur en voeg het toe aan de banaan.
-Voeg ook de stroop, vanille en havermout toe.
-Roer dit mengsel heel heel heel goed door zodat de havermout vochtig wordt.
-Verdeel het mengsel over de bakvorm en druk zeer goed aan met de bolle kant van een lepel.
-Verdeel de chocolade over de koek.
-Zet de koek in het midden van de oven op een rooster en bak in +/- 25 minuten gaar.
-Haal de koek uit de oven en snijd direct in 12 stukken. Laat vervolgens helemaal afkoelen.

 

Voedingswaarden
171,8 kcal
9,4 g vet
8,7 g koolhydraten
7,2 g vezels
3,3 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.