Peanutbutter lovers opgelet!

Toen ik op Instagram vroeg welke recepten er nog ontbreken op deze site, opperde er al snel een lieve volgster dat ze graag een recept voor pindakaaskoeken wilde die echt naar pindakaas smaken. Nu is dat niet zo’n probleem. Echter is het werkelijk onmogelijk calorievriendelijke koeken te bakken met pindakaas. Het goedje is goddelijk, maar ook een ware calorieenbom.

Dus probeer je een beetje in te houden en eet niet direct de hele bakplaat leeg!

 

Voedingswaarde per koek:

96,1 kcal

7,9 g vet

1,4 g koolhydraten

0,8 g suiker

4,4 g vezels

4,3 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor 15 koeken:

125 g 100% Pindakaas

1 Ei (55 g)

1 Eiwit (35 g)

100 g Steviala Amandelmeel

50 g Steviala Ery-Bronze

 

Bereidingswijze:

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe alle ingrediënten in een ruime kom.

Roer tot een plakkerig deeg.

Vorm 15 balletjes en verdeel deze over de bakplaat. Omdat het deeg zo plakkerig is gebruikte ik een kleine ijsschep. Je kan ook 2 lepels gebruiken die je steeds even in een bakje met water doopt zodat het deeg niet aan de lepels blijft plakken.

Maak je handen nat en vorm koeken van de bolletjes deeg. De koeken rijzen niet in de oven dus zorg dat ze een diameter van +/- 10 cm hebben en ongeveer 3 mm dik zijn.

Bak de koeken +/- 12 minuten in het midden van de oven.

Laat ze even afkoelen voor je ze in een trommel of papieren zak opbergt.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.