door Emily Kemp | Hapjes, Lunch, Muffins en Cupcakes
Deze hartige muffins zijn gemaakt van geroosterde bloemkool en amandelmeel. Samen met de Italiaanse kruiden, het tomaatje en de kaas een super lekkere lunch to go, maar ze doen het natuurlijk ook goed als voorgerecht. Leg er een plakje rauwe ham of gerookte zalm en...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
Wow, het zal je lunch maar zijn! Het kan natuurlijk ook prima als avondeten of als borrelhapje. Mocht je nou niet van koriander houden, vervang het dan door bladpeterselie. Recept Ingrediënten voor 2 personen 275 g Gekookte rode bieten 1 Avocado (100 g) 100 g...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
Je kent het vast wel, slaatje. Zo’n bakje met gepureerde aardappel, een blokje wortel, met geluk een doperwt, heel veel mayo en een schijfje ei bovenop. Toegegeven, als kind was ik er dol op. Tijdens de koksopleiding leerde ik hoe een huzarensalade gemaakt hoort...
door Emily Kemp | Avondeten, Hapjes, Lunch
Een heerlijk licht, zomers recept vol smaak en de nodige vitamines! Recept Ingrediënten Voor 2 personen 2 Krokante kipschnitzels (Albert Heijn) 100 g Peulen 1/2 Oranje paprika (80 g) 1/2 Avocado (100 g) 50 g Taugé 8 Rijstvellen* 1 theelepel (zwart)...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
Deze salade aan het einde van een zomerse dag! Heerlijk!! Je kunt het als maaltijdsalade eten maar het kan natuurlijk ook als bijgerecht tijdens een bbq. Recept Ingrediënten voor 2 personen 60 g Rucola 500 g Watermeloen 1 Avocado (150 g) 200 g Halloumi 20 g...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
Een heerlijk simpel recept dat binnen een mum van tijd op tafel staat en toch voedzaam is. Recept Ingrediënten voor 2 personen 100 g Quinoa 375 ml Water Zout 250 g Cannellinnibonen 200 g Gerookte kip 125 g Zongedroogde tomaatjes 70 g Rucola 25 g Pesto 20 g...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch
Dit vind ik een ideaal gerecht voor een training. Genoeg koolhydraten, vetten en eiwitten. Niet onbelangrijk is ook dat het snel klaar is! Recept Ingrediënten voor 2 personen 500 g Zoete aardappelen (2 grote of 4 kleineren) 200 g Wokgarnalen 100 g Avocado 75 g...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
Broccoli is een populaire groente en dat is goed! Want weet je dat slechts 60 gram broccoli is genoeg voor de ADH aan vitamine C! En 80 gram broccoli is genoeg voor de ADH vitamine K. Daarnaast zit het boordevol vitamine B1, B2, B3, B5, B6 en B11 (foliumzuur),...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch
Deze maaltijdsalade met witlof, zoete aardappel, appel, kaas en nog veel meer lekkers is lekker fris. Een ideaal zomers gerecht dat het ook goed doet als bijgerecht tijdens een gezellige barbecue. Recept Ingrediënten voor 2 voltallige maaltijden 3 stronkjes Witlof...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch
Al eerder maakte ik plaattaarten van filodeeg. Nu gebruikte ik eens Lavash bread. Dat is platbrood dat in het Midden Oosten veel gegeten wordt. Ik gebruikte een variant met minder koolhydraten. Je kunt het brood goed vervangen door een grote (volkoren) tortilla wrap....
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch
Plaattaarten zijn zo makkelijk om te maken en vallen altijd in de smaak, want wie houdt er nu niet van krokant eten! Dit keer belegde ik de plaattaart met zachte geitenkaas, medjoul dadels en geitenkaas. Een zoet/zout combinatie. You’ve gotta love it! Recept...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Soepen
Bloemkool en pastinaak zijn groente die hier vaak op tafel staan. Dit keer maakte ik een soep van deze twee winterse groenten. Lekker met kruidige croutons. Het recept is voor 4 porties. Je kunt de soep goed per portie invriezen. De croutons maak je dan a la minute....
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch
Deze plaattaart is gemaakt van filodeeg. Filodeeg vind je in het vriesschap van elke supermarkt. Filodeeg is heel dun en wordt door het te bakken in de oven of frituur super krokant. Ik belegde deze plaattaart met groente, kaas en kruiden, maar het leuke aan...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch
Persoonlijk ga ik heel goed op een lekkere punt quiche. Iets minder goed ga ik op de hoeveelheid calorieën die in doorsnee quiche bevat. Deze quiche gevuld met vegetarische hamblokjes van Goodbite, prei en tomaatjes heeft extreem fijne voedingswaarde waardoor je...
door Emily Kemp | Avondeten, Hapjes, Lunch
Als je van champignons houdt wil je dit! Recept Ingrediënten 250 g Champignons 1 Eiwit (30 g) 35 g Koolhydraatarme paneermeel van Konzelmann’s Zout Bereidingswijze -Verwarm de oven voor op 225 graden. -Leg een vel bakpapier op de bakplaat....
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch
Recept Ingrediënten voor 1 portie 30 g Bruine bulgur* 100 g Courgette 1 teentje Knoflook (1 g) 2 g Ras el hanout 1 Gele paprika (150 g) 2 Eieren maat M (100 g) *Te koop bij de Turkse supermarkt. Witte bulgur, couscous of rijst kan ook. Bereidingswijze -Bereidt...
door Emily Kemp | Lunch
Een lekker, simpel en verantwoord lunchgerecht. Dit is voor mij een ultieme lunch na een zware ochtendtraining. Het is snel klaar, warm en smaakvol. Recept Ingrediënten 1 Pita 75 g Oesterzwammen 2 Eieren maat M 10 g Lollo bionda Zout Peper ...
door Emily Kemp | Lunch
Een heerlijk simpel, calorie-vriendelijk, koolhydraat arm hartig recept. Dit zachte pompoenbrood smaakt opperbest met een plakje kipfilet of laagje pindakaas. Recept Ingrediënten 500 g Pompoenpuree 4 Eieren maat M (200 g) 100 g Amandelmeel 5 g...
door Emily Kemp | Hapjes, Koeken en Koekjes, Lunch
Soms heb je gewoon zin in iets hartigs, iets met kaas, lekker zoutig, lekker kruidig, maar wel calorie-vriendelijk. Dat kan! Deze hartige eierkoeken vind ik lekker als lunch met een plakje kip of een kloddertje hummus, maar ook als snack smaken ze opperbest. ...
door Emily Kemp | Lunch
Tuna melt the healthy way! Recept Ingrediënten 1 Mama Lupes koolhydraat arme tortilla wrap* 30 g Tonijn op water uit blik 8 g Rode ui in halve ringen 1 plak Augurk (18 g) 15 g 30+ Kaas *Je kunt voor dit recept ieder ander soort...
door Emily Kemp | Avondeten, Hapjes, Lunch
Een heerlijk gezond gerechtje dat kan als lunch, borrelhapje of avondeten. Recept Ingrediënten 2 Eieren (110 g) 70 g Gewassen spinazie Peper en zout 40 g Chavroux geitenkaas 4 plakjes kipfilet (50 g) 70 g Courgette 10 g Veldsla ...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch
Met slecht enkele ingrediënten maak je deze voedzame maaltijd die je koud, lauw of warm kan eten als lunch of diner. Voedingswaarde per 1/4 deel: 290,5 kcal 8,5 g vet 34,3 g koolhydraten 7,8 g suiker 5,8 g vezels 17 g eiwit Recept Ingrediënten: 2 Zoete...
door Emily Kemp | Cakes, Hapjes, Lunch
Een hartig, luchtig brood, vol van smaak. Lekker als lunch of hartige snack en ook op een borrelplank misstaat dit brood niet. Je kunt het brood beleggen met bijvoorbeeld avocado of kip, maar ook zonder beleg is dit brood een succes. Recept Ingrediënten...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
De combinatie hartig met zoet kan niet iedereen waarderen, maar geloof me als ik zeg dat deze salade je zal smaken. Recept Ingrediënten 50 g (Donkere) bulgur* 1 Perzik (155 g) 12 g Rode ui 30 g Rucola 40 g Chavroux geitenkaas 3 g Aceto...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch
When your head scream pizza, but your skinny jeans say’s salad! Dan maak je toch gewoon skinny aubergine pizza… Recept Ingrediënten 1 (354 g) Aubergine 63 g Pizza topping (tomatensaus met kruiden) 48 g Rode ui 43 g Oranje...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
Bleekselderij was nooit zo mijn ding. Ik vond de smaak niet zo lekker en ook behoorlijk overheersend. Tot ik erachter kwam dat het veel lekkerder is wanneer je het even blancheert voordat je het verwerkt in een salade. Nu ben ik fan! En weet je dat bleekselderij rijk...
door Emily Kemp | Lunch
Een heerlijk zacht brood gemaakt met ingrediënten waar je lichaam iets aan heeft! En bij het aansnijden wacht een fijne verrassing. Recept Ingrediënten 3 Eieren + 2 Eieren (275 g) 2 flinke Courgettes 200 g Goldessa cream cheese light 30 g Amandelmeel 30 g Kokosmeel 2...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch
Een super snel in elkaar te fratsen quiche. Lekker als lunch of avondeten samen met een kopje soep of salade. Recept Ingrediënten 3 Preien 150 g Magere spekreepjes 4 Eieren (220 g) 150 g Magere kwark Zout en peper 70 gram Old Amsterdam geraspte...
door Emily Kemp | Cakes, Hapjes, Lunch
Alhoewel ik een enorme zoetekauw ben, heb ik toch enorme moeite me in te houden wanneer dit borrelbrood de oven uit komt rollen. Misschien is het wel de combinatie van de zoutige kaas en het zoete van de vijgen en cranberry’s of wellicht toch de fijne structuur...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
Wanneer ik een maaltijdsalade wil eten begin ik uiteraard altijd met als basis sla. Daarna kijk ik in mijn koelkast en bedenk waar ik zin in heb en lekker bij elkaar zal smaken. Zo ontstond ook deze zomerse salade. Belangrijk is dat je zorgt voor balans in een salade....
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
De naam van dit gerecht laat weinig te raden over. Een heerlijke salade vol goede vetten. De salade kan als lunch, maar zeker ook als avondmaaltijd. Wil je er wat extra koolhydraten bij dan smaakt een lekker stukje brood prima naast dit gerechtje, maar ook een gekookt...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch
Recept Ingrediënten 2 plakken van een knolselderij* 50 g Roomkaas light (bijvoorbeeld van Philadephia) 100 g Verse spinazie Scheutje olijfolie (of andere vetstof) Peper en zout 2 plakjes Gerookte zalm 1 Ei 20 g Pompoenpitjes Bereidingswijze -Gaar de plakken...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
Gegrilde salade? Jazeker! Voor deze salade gebruikte ik little gem, dit zijn kleine kropjes sla die heel goed gegrild kunnen worden. Samen met paprika, tomaatje, zacht frisse mozaarella en kanpperige walnoten is dit een perfecte vegetarische salade die goed voed....
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
Recept Ingrediënten 2 Stronkjes witlof 1/2 Granny Smith appel 100 g Gerookte zalm (getrancheerd) 1 takje Dille 1 eetlepel 2Bslim Good Gourmet Yonnaise of Remia Friteslijn Peper en zout 1 eetlepel Geroosterde pijnboompitten Bereidingswijze -Snijd de stronkjes...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
Witlofsalade kan wat mij betreft ieder seizoen. Het mooie is dat je eindeloos kan variëren met ingrediënten en er zo steeds weer een nieuwe smaakbeleving kan creëren. Bovendien is de salade in een handomdraai gemaakt. Ik at de salade als avondmaaltijd, maar het kan...
door Emily Kemp | Lunch
De titel laat niets te raden over. Dit receptje is een ideaal lunchgerecht. Koolhydraatarm, toch vullend. Recept Ingrediënten 1 Ei (55 g) 2 Eiwitten (70 g) 50 g Verse spinazie Peper en zout 2 g Kokosolie 15 g Roomkaas light 30 g Kipfilet...
door Emily Kemp | Lunch
Met de feestdagen in aantocht worden de doosjes met toastjes en de bakjes met vette salades weer ingeslagen. Stiekem best lekker, toch? Wil je toch voor een wat minder vette variant gaan. Een variant die je eigenlijk gewoon iedere dag kan eten, aangezien het ook goed...
door Emily Kemp | Lunch
Dit heerlijk smeerseltje is belachelijk lekker en belachelijk snel gemaakt. De spread is lekker op een broodje, cracker, toastje of als saus op een pizzabodem. Recept Ingrediënten 250 g Pompoenpuree 75 g Roomkoos bieslook light Zout en peper ...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch
Lekker, simpel en verantwoord! Heerlijk als lunch of samen met een wat rauwkost als avondmaaltijd. Recept Ingrediënten 1/2 Rode ui (40 g) 100 g Champignons 10 g Olijfolie 4 Snoeptomaatjes (44 g) 2 Eieren (110 g) 50 g Cottage cheese Peper en zout...
door Emily Kemp | Lunch
We kennen allemaal de tortilla wraps die te koop zijn in de supermarkt. Er zijn diverse soorten verkrijgbaar, zelfs koolhydraat arme varianten. Een super lekker en extreem koolhydraat arm alternatief is de eggwrap. Heel fijn als je met je voeding laag in koolhydraten...
door Emily Kemp | Lunch
Een lekkere warme tosti is zo nu en dan heerlijk. Deze tosti gaat een stapje verder en zal je zeker laten genieten. Recept Ingrediënten 1 rode Paprika 2 Volkoren boterhammen 1 plakjes 30+ Kaas (20 g) 2 plakjes Gerookte kipfilet (20 g) 1 Ei (55 g) 2 g...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch
Broccolipuree eet ik met vrij grote regelmaat. Het is simpel te maken, lekker en voedzaam. Soms eet ik de puree als lunch en een andere keer weer als onderdeel van mijn avondmaaltijd. Ik geef in dit recept geen exacte hoeveelheden. Ik ben kok en doe dus veel op...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch
Wat begon als restverwerking monde uit in een wel heel smakelijk gerechtje. Heerlijke broccoli kaaskoekjes, die in een handomdraai gemaakt zijn. Deze koekjes kunnen heel goed als lunch, maar ook als (onderdeel) van het avondeten. Recept Ingrediënten (voor 6 koekjes)...
door Emily Kemp | Lunch
Bij Albert Heijn vind je in het koelschap tortilla wraps van het merk No Fairytale. Deze wraps bestaan voor 45% uit groenten en dat komt de macro’s uiteraard ten goede! Voor dit lunchgerecht gebruik ik de variant met boerenkool. Dat mag wel weer nu de dagen korter en...
Recente reacties