Broccoli kaaskoekjes

 

Wat begon als restverwerking monde uit in een wel heel smakelijk gerechtje. Heerlijke broccoli kaaskoekjes, die in een handomdraai gemaakt zijn. Deze koekjes kunnen heel goed als lunch, maar ook als (onderdeel) van het avondeten.

 

Recept

Ingrediënten (voor 6 koekjes):

185 g Broccolipuree*

1 Ei

50 g Geraspte kaas (30+)

Cayenne peper

Zeezout uit de molen

2 theelepels Kokosolie

 

Bereidingswijze:

Zorg dat je broccolipuree lauw of koud is. Voeg het ei, de kaas en de cayennepeper en zeezout toe. Roer dit goed door elkaar.

Warm een theelepel kokosolie in een koekenpan met goede antiaanbaklaag, hoog vuur.

Schep met een eetlepel 3 gelijke hoeveelheden in de koekenpan. Gebruik hiervoor de helft van het "beslag". Druk de hoopjes beslag een beetje plat. Draai het vuur wat lager.

Bak de koekjes 2 minuten, draai dan om en bak de andere zijde ook 2 minuten.

Leg de koekjes op een bord en dek deze af met aluminiumfolie.

Warm opnieuw een theelepel kokosolie in de koekenpan.

Bak van het overige beslag weer 3 koekjes.

 

*Broccolipuree: snijd het uiteinde van de broccolisteel af. Pluk de blaadjes van de steel. Snijd de roosjes van de steeltjes, zorg dat ze enigszins gelijk van grote zijn. Snijd de steel in heel kleine stukjes. Doe alle broccoli in een ruime kookpan. Voeg koud water toe tot de broccoli net niet helemaal onder staat. Doe de deksel op de pan en zet de pan op hoog vuur. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Kook de broccoli tot deze goed gaar is.

Giet de broccoli af en stamp het fijn met een pureestamper of maal het fijn met een staafmixer.

De broccolipuree kan in een afgesloten bakje 4 dagen bewaard worden in de koelkast. Invriezen kan ook.