Broccolipuree

 

Broccolipuree eet ik met vrij grote regelmaat. Het is simpel te maken, lekker en voedzaam. Soms eet ik de puree als lunch en een andere keer weer als onderdeel van mijn avondmaaltijd.

 

Ik geef in dit recept geen exacte hoeveelheden. Ik ben kok en doe dus veel op gevoel. Ga dus gewoon aan de slag en ontdek wat jij lekker vindt.

 

Recept

Ingrediënten:

Broccoli

Philadephia roomkaas bieslook light (of een andere roomkaas)

Peper

Zout

 

Bereidingswijze:

Snijd 2 cm van de onderkant van de steel van de broccoli. Pluk de blaadjes van de steel.

Snijd de roosjes van de steel. Zorg er voor dat de roosjes allemaal ongeveer dezelfde grote hebben.

Snijd de steel in heel kleine stukjes. De steel smaakt precies hetzelfde als de roosjes en kunnen dus ook gewoon meegekookt worden. Omdat de steel harder is dan de roosjes moeten de stukjes wel kleiner zijn, zodat alles tegelijkertijd gaar is.

Doe de broccoli in een ruime kookpan. Vul de pan met koud water en voeg zout toe.

Breng aan de kook op hoog vuur, draai vervolgens het vuur laag en wacht tot de broccoli gaar (zacht) is. Giet de broccoli af en stamp het fijn met een pureestamper of gebruik een staafmixer.

Meng nu roomkaas door de puree en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Je kan de puree best een paar dagen, in een afgesloten bakje, bewaren in de koelkast en invriezen gaat ook heel goed.