De combinatie hartig met zoet kan niet iedereen waarderen, maar geloof me als ik zeg dat deze salade je zal smaken.

 

 

 

Recept

Ingrediënten
50 g (Donkere) bulgur*
1 Perzik (155 g)
12 g Rode ui
30 g Rucola
40 g Chavroux geitenkaas
3 g Aceto Balsamicostroop
Peper

*Donkere bulgur is verkrijgbaar bij Turkse supermarkten. Kies voor de grove variant.

 

Bereidingswijze
-Vul de waterkoker voor de helft met water en breng aan de kook.
-Weeg de bulgur af in een steelpannetje en voeg wat zout toe.
-Giet het kokende water op de bulgur en kook +/- 15 minuten op hoog vuur. Dit wanneer het donkere bulgur betreft. Lichte bulgur is na een minuut of 5 al gaar.
-Giet de bulgur in een zeefje en laat goed uitlekken en een beetje afkoelen.
-Zet een grillpan op hoog vuur.
-Snijd de perzik doormidden. Verwijder de pit en snijd de perzik in parten.
-Spray wat PAM spray in de grillpan of gebruik een andere vetstof, bijvoorbeeld olijfolie.
-Grill de perzikparten aan beide kanten ongeveer een minuut zodat er mooie grillstreepjes ontstaan en de perzik wat zachter en warm wordt.
-Snijd de rode ui in halve ringen.
-Verdeel de rucola over het bord, hierop mag de bulgur gevolgd door de rode ui en perzik.
-Schep met een theelepel kleine beetjes geitenkaas uit de verpakking en verdeel deze over de salade.
-Maak het geheel af met de aceto balsamico en wat peper uit de molen.

 

Voedingswaarden
320 kcal
6 g vet
54 g koolhydraten
11 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.