De combinatie hartig met zoet kan niet iedereen waarderen, maar geloof me als ik zeg dat deze salade je zal smaken.

 

Voedingswaarde: 320 kcal, 6 g vet, 54 g koolhydraten, 11 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

50 g (Donkere) bulgur*

1 Perzik (155 g)

12 g Rode ui

30 g Rucola

40 g Chavroux geitenkaas

3 g Aceto Balsamicostroop

Peper

*Donkere bulgur is verkrijgbaar bij Turkse supermarkten. Kies voor de grove variant.

 

Bereidingswijze:

Vul de waterkoker voor de helft met water en breng aan de kook. Weeg de bulgur af in een steelpannetje en voeg wat zout toe. Giet het kokende water op de bulgur en kook +/- 15 minuten op hoog vuur. Dit wanneer het donkere bulgur betreft. Lichte bulgur is na een minuut of 5 al gaar. Giet de bulgur in een zeefje en laat goed uitlekken en een beetje afkoelen.

Zet een grillpan op hoog vuur.

Snijd de perzik doormidden. Verwijder de pit en snijd de perzik in parten.

Spray wat PAM spray in de grillpan of gebruik een andere vetstof, bijvoorbeeld olijfolie.

Grill de perzikparten aan beide kanten ongeveer een minuut zodat er mooie grillstreepjes onstaan en de perzik wat zachet en warm wordt.

Snijd de rode ui in halve ringen.

Verdeel de rucola over het bord, hierop mag de bulgur gevolgd door de rode ui en perzik. Schep met een theelepel kleine beetjes geitenkaas uit de verpakking en verdeel deze over de salade. Maak het geheel af met de aceto balsamico en wat peper uit de molen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.