Een heerlijk zacht brood gemaakt met ingrediënten waar je lichaam iets aan heeft! En bij het aansnijden wacht een fijne verrassing.

 

Voedingswaarde voor het hele brood: 1007 kcal, 61 g vet, 29 g koolhydraten, 19 g vezels, 71 g eiwit

Voedingswaarde per 1/8 deel:125,9 kcal, 7,6 g vet, 3,6 g koolhydraten, 2,4 g vezels, 8,9 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

3 Eieren + 2 Eieren (275 g)

2 flinke Courgettes

200 g Goldessa cream cheese light

30 g Amandelmeel

30 g Kokosmeel

2 g Bakpoeder

2 g Zout

10 g Pompoenpitten

5 g Zonnebloempitten

 

Bereidingswijze:

Leg 3 eieren in een kleine steelpan. schenk koud water in het pannetje tot de eieren net onder staan. Zet de pan op de kleinste pit en breng op hoog vuur aan de kook. Kook 1 minuut. Giet het water af en spoel de eieren tot ze koud zijn.

Rasp de courgette op de grove kant van de rasp. Doe de rasp in een schone theedoek en wring zo veel mogelijk vocht uit de courgette. Ik hield 350 gram rasp over. Doe dit in een ruime kom. Voeg hier 2 eieren roomkaas, andelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout aan toe. Meng met een spatel tot een stevig beslag.

Warm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een cakeblik met bakpapier.

Tip: Maak een prop van het bakpapier, houd deze onder de kraan en knijp de prop goed uit. Het bakpapier is nu een slappe lap geworden die welwillend in het cakeblik blijft liggen.

Schep de helft van het beslag in het cakeblik.

Pel de kort gekookte eieren heel voorzichtig en leg ze in een rijtje bovenop het beslag in het cakeblik. Verdeel dan het overige beslag over de eieren en als laatst de pompoenpitten en zonnebloempitten.

Bak het brood +/- 45 minuten in het midden van de oven op een rooster. Laat nadien het brood rustig in het cakeblik afkoelen.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.