Vet is een macronutriënt. Een voedingsstof die wij nodig hebben om te kunnen functioneren. Vetten zijn er in vele soorten. Er zijn vetten waar het lichaam baat bij heeft, denk aan vetten uit vette vis, zuivelproducten en olijfolie, avocado’s. Ook zijn er vetten die misschien op zijn tijd best lekker zijn, maar niet bijdragen aan de gezondheid, hierbij valt te denken aan vet in gefrituurde producten, koek, etc.

Ik noem deze salade ‘Goede vetten salade’ omdat deze salade vol goede vetten zit. Lekker van genieten dus!

Voedingswaarde: 433 kcal, 34,2 g vet, 7 g koolhydraten, 4,3 g vezels, 20,7 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

50 g Veldsla

100 g Komkommer

40 g Snoeptomaatjes (Lidl)

50 g Avocado (komt neer op een halve avocado)

75 g Gerookte forelfilet (Lidl)

5 g Pompoenpitten

20 ml Avo olie of olijfolie

 

Bereidingswijze:

Verdeel de veldsla over een bord. Snijd de komkommer in stukjes en de snoeptomaatjes doormidden. Verdeel beiden over de sla. Snijd de avocado in plakjes en scheur de forelfilet in stukjes. Rangschik beiden over de salade.

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Maak de salade af met olie en geroosterde pompoenpitten.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.